Extra erős betonbontó robot

2019. október 07.

A tavaly színre lépett négy modell után idén újabb gépet mutatott be a Brokk, amellyel a Brokk SmartPowerTM családot bővítik. Az új eszköz elődjénél, a Brokk 60-nál több mint 100 százalékkal nagyobb bontóteljesítményre képes, melyhez a Brokk SmartPowerTM technológián kívül nagy teljesítményű, finomra hangolt hidraulika-rendszert állít csatasorba.

A Brokk 70 sikerrel testesíti meg a gyártó által az elmúlt évtizedben megvalósított technológiai fejlesztéseket. A Brokk SmartPowerTM technológia és a gyártó továbbfejlesztett hidraulika-rendszerének kombinációja finomabb, egyszersmind pontosabb mozgáshoz vezet, így a gép minden korábbinál gyorsabban és precízebben dolgozhat. A robot erősebb hidraulika-rendszere és teljesen átdolgozott mechanikus részegységei nagyobb és erősebb szerelékek hordozását, használatát teszik lehetővé.Az innovatív Brokk SmartPowerTM elektromos hajtáslánc-teljesítménye 5,5 kW-ról 9,8 kW-ra emelkedett, így a robot dupla akkora bontókalapácsot használhat, mint a kifutó modell. 

Ehhez igazodva a Brokk 70-hez számos vadonatúj szerelék érhető el. Közülük a Brokk BHB105 bontókalapács tömege a 100 kilogrammot is meghaladja, különleges jellemzői közt pedig megtalálható például a kiporzás csökkentésére szolgáló vízbefecskendezés és a meleg környezetekhez tervezett léghűtés. Az új Brokk BDC40 forgó marófej elsőként kölcsönöz valódi maróteljesítményt a legkisebb méretű bontórobotoknak is, míg a Brokk G32 bontófogó könnyű bontási feladatokhoz ígér hatékony megoldást.

Mindezek mellett a Brokk 70 megőrizte elődmodellje meglepően kompakt méreteit. A fent felsorolt teljesítményt és technológiákat egy mindössze 560 kg tömegű eszköz foglalja magába, amely a legszűkebb ajtókon és átjárókon is átfér, és egy átlagos személyfelvonóval is szállítható. Nem elhanyagolható az sem, hogy a gép 16 amperes hálózatról is működtethető. 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©