Továbbfejlesztett hidegmarók a Caterpillartól

2019. szeptember 30.

Továbbfejlesztett PM620, PM622, PM820, PM822 és PM825 hidegmarók érkeznek a Caterpillartól. Ezek a hidegmarók nagy teljesítményű gépek, melyek egyetlen munkafázisban képesek teljes vastagságban eltávolítani az aszfalt- vagy betonburkolatokat.

Kedvező fogyasztású Cat® C18 hathengeres turbódízel motorjuk révén a Caterpillar új hidegmarói immár teljesítik az amerikai EPA Tier 4 Final és az EU Stage V károsanyag-kibocsátási normákat, mellyel párhuzamosan a PM820, PM822 és PM825 modellek teljesítménye 597 kW-ra (800,6 le) nőtt. Mostantól a motorhoz több darabból álló, patronos rendszerű szűrők tartoznak, ami környezetbarát megoldás, hiszen csökkenti a keletkező hulladék mennyiségét, ráadásul a cserék költségét is csökkenti.

Az áttervezett kapaszkodók jótékony hatással vannak a kényelemre, és könnyű kezelhetőséget tesznek lehetővé padkamarás közben. A gép jobb oldalán elhelyezett behajtható kapaszkodók könnyen eltávolíthatók az útból, ha a géppel valamilyen akadály közelében kell dolgozni, majd újra kinyithatók. Egyszerűbbé vált az akadályok kikerülése is, ugyanis új jelzések kerültek az oldallemez felső élére, melyek mutatják a maródob helyzetét a vezetőállásban tartózkodó gépkezelő számára.

A további fejlesztések közt megtalálható az újfajta lánctalp csapszeg kialakítás, ami növeli a futómű által kifejthető vonóerőt a mély- vagy nehéz marási feladatok közben. Megerősített, felcsavarozható koptatósínek futnak végig az oldallemezek teljes hosszában, a lehúzólapra szerelt koptatóelem pedig csökkenti az elhasználódást és a karbantartásigényt.

A Cat hidegmarógépek a gyártó System K elnevezésű maródobjaival vannak felszerelve. A dobok 8, 15 és 18 milliméteres tüsketávolsággal is elérhetők, így sokféle marási feladatra alkalmasak. A kúpos rögzítőrendszer biztosan tartja a tüskéket a blokkokban anélkül, hogy csapszegekre vagy csavarokra lenne szükség, míg a megfordítható lapátok és a nagy szilárdságú ötvözetek jobban ellenállnak a kopásnak, és ezzel növelik a dob élettartamát. A Cat gyémántfogak újfajta kialakítással készülnek a System K dobokhoz, és a hagyományos karbidtüskékkel összevetve akár nyolcvanszor tartósabbak, ami segít kitolni a karbantartási periódusokat. A Cat gyémánttüskék élesebbek, mint hagyományos karbid társaik. Ennek köszönhetően a gép gyorsabban marhat, miközben csökken a vágórendszeren jelentkező ellenállás, ami kiváltképp a megterhelő feladatoknál jelent üzemanyag-megtakarítást.  A sokoldalúság, a termelékenység és a kényelem fokozása érdekében az öt modell többféle extrával is felszerelhető, köztük a Cat Grade Control szintvezérlő rendszerrel.

 

Caterpilllar sajtóközlemény alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©