SIMA 2019 Innovációs díjak

Két kitüntetést is elhozott a SIMA Innovációs Díjátadóról a Manitou Csoport. Az elismeréseket már a megnyitó előtt átadták.

2018. december 04.

Két bronzérmet is elhozott a SIMA Innovációs Díjátadóról a nehéz terepen történő rakodásban világelső Manitou csoport. Az MLT szériához elérhető Eco Stop funkció, valamint az elhasználódott Manitou eszközök újrahasznosítására kínált megoldás egyaránt elnyerte a szakmai zsűri tetszését. 

Az Eco Stop funkció elve nagyon egyszerű: a motor automatikusan lekapcsol üresjáratban,  ha a kezelő nincs ott. Az üresjárat időtartama, ami után a motor lekapcsol, 1 és 30 perc között beállítható, ezért a funkció az összes mezőgazdasági munka során használható, és mindig a felhasználó igényét helyezi előtérbe.

 

 

A másik díjat  egy olyan innovatív megoldással nyerte el a Manitou, amely gyorsítja az elhasználódott gépek leszerelési folyamatát. Maga a folyamat három tevékenységi területből áll. Először  egy szervezeti fókuszon, amely lehetővé teszi, hogy a gép alkatrészeinek leszereléséhez szükséges idő akár 22%-kal csökkenjen. Másodszor, a a gazdasági fókusz célja, hogy csökkentse a felhasználók teljes gépfenntartási költségét a használt gépek viszonteladási értékét növelve. Ez a fókuszterület tartalmazza azt a célkitűzést is, hogy megerősödjön a cégcsoport "REMAN" nevű, felújított és használt alkatrészeket zárt beszerzési lánccal begyűjtő és értékesítő ágazata. Végül a harmadik tényezőként az innováció egy, az eljárás környezeti hatásának mérésére szolgáló elemzési projektet is magában foglal.

"Ma az anyagmozgató gépek gyártói közül kevesen tudják, hogy mi fog történni a géppel az életciklusa végén. Felelősségteljes és fenntartható megoldást kell kínálnunk erre a problémára, amely a legkisebb mértékűre csökkenti a természeti környezetre gyakorolt hatást" - nyilatkozta Maxime Deroch, a Manitou Csoport szolgáltatásfejlesztési díviziójának  elnöke. 

Manitou sajtóközlemény

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©