Rendkívül sikeres évet zárt a Wacker Neuson

2018. április 04.

Közzétette a Wacker Neuson csoport a 2017-es pénzügyi évről szóló jelentését. A 2017-es év számokban: 1,5 milliárd € árbevétel, ami 13%-os növekedés az előző évhez képest, és  87,5 millió € profit, ami  53%-os emelkedés a 2016-os eredményhez képest.  

A Csoport fő piacán, Európában keletkezett az összes bevétel háromnegyede. Itt 1,13 milliárd €-ra nőtt a 2017-es bevétel, ami 11%-os növekedés 2016-hoz képest. Tavaly is Németország húzta felfelé az európai piacot, itt a Wacker-nek hagyományosan erős a jelenléte mintegy 60 saját értékesítési ponttal és szervíz telephellyel, amit a dealerek hálózata egészít ki. Az európai piac növekedése általános trend, Franciaország, Lengyelország és Ausztria emelkedik még ki. Az európai mezőgazdaságban jelentősen javult a piaci hangulat, köszönhetően az árak emelkedésének, ami elsősorban a tejtermékek piacán volt megfigyelhető.  Ugyanakkor a mezőgazdasági gépek piacán a növekedést fékezte az, hogy megszűnt a beszállítói együttműködés a Claas-al, de a John Deere-vel történt új partneri megállapodás már kezdte éreztetni pozitív hatását.

Az USA-ban a bevétel növekedés dinamikája  nagyobb volt az európainál. Az összes bevétel a régióban 358 millió € volt, ami 27%-os növekedés. A növekedés motorjai az USA-ban gyártott kompakt rakodók és az Európából importált kompakt gépek voltak. A Csendes-óceáni térségben az éves 47 millió € árbevétel 5%-os csökkenést mutat, de ez egyszeri hatásként értékelhető és lényegében a Kínában nyitott kereskedőhálózat 2016-os magas induló készletértékéhez történő viszonyításból ered.

A további nemzetközi terjeszkedési tervekkel kapcsolatban kiemelik, hogy a Wacker Csoportnak már gyártóbázisa van az olyan gyorsan növekvő piacokon is, mint például a kínai. 2018. januárjában indult a mini exkavátorok sorozatgyártása a Sanghaj melletti Pinghu-ban. Ezzel a Wacker éppen időben lép be a piacra, hiszen Kínában gyorsan növekvő kereslet van a kisméretű kompakt  építőgépek iránt.

"Az a célkitűzésünk, hogy a következő években bekerüljünk a három legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező vállalat közé. Célunk továbbá, hogy gyorsabban növekedjünk, mint a piac, és 2017-ben bebizonyítottuk, hogy ez lehetséges" - nyilatkozta Martin Lehner, a Wacker Neuson vezérigazgatója.

 

Forrás: Wacker Neuson sajtóközlemény. Az Éves Jelentés az alábbi linken olvasható:

http://wackerneusongroup.com/en/investor-relations/financial-reports-presentations/2017/

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©