Remek eredmények a Caterpillarnál

A Caterpillar közzétette harmadik negyedéves tőzsdei jelentését. Örülnek a részvényesek, rekord nagyságú lesz az osztalék.

2018. október 26.

2018 harmadik negyedévben a Caterpillar árbevétele 13,5 milliárd dollár volt, ez 18%-al magasabb 2017 ugyanezen időszakához viszonyítva. Az elmúlt három hónapban a munkagép/energia/szállítmányozás (M,E&T) területen a működési cash flow 848 millió dollár volt. A cég a vizsgált időszakban jelentős pénzösszegeket helyezett ki. Egymilliárd dollárral támogatta nyugdíjalapját, 750 millió dollárért vásárolt saját részvényt, 511 millió dollár osztalékot fizetett ki, ezzel is rekordot döntve az egy részvényre eső profit terén. Az időszak végén a cég pénzforgalmi egyenlege 8 milliárd dollár volt.

A társaság tőzsdei előrejelzése szerint  a cég legfontosabb piacain folytatódik a növekedés. A megrendelés- és készlet állomány optimális. Az árazással kapcsolatos terveket sikerül tartani, a működési kiválóság és a fegyelmezett költséggazdálkodás ellensúlyozni fogja a növekvő anyag- és szállítási költségeket.

Caterpillar tőzsdei jelentése, 2018. október 23.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©