Remek eredmények a Caterpillarnál

A Caterpillar közzétette harmadik negyedéves tőzsdei jelentését. Örülnek a részvényesek, rekord nagyságú lesz az osztalék.

2018. október 26.

2018 harmadik negyedévben a Caterpillar árbevétele 13,5 milliárd dollár volt, ez 18%-al magasabb 2017 ugyanezen időszakához viszonyítva. Az elmúlt három hónapban a munkagép/energia/szállítmányozás (M,E&T) területen a működési cash flow 848 millió dollár volt. A cég a vizsgált időszakban jelentős pénzösszegeket helyezett ki. Egymilliárd dollárral támogatta nyugdíjalapját, 750 millió dollárért vásárolt saját részvényt, 511 millió dollár osztalékot fizetett ki, ezzel is rekordot döntve az egy részvényre eső profit terén. Az időszak végén a cég pénzforgalmi egyenlege 8 milliárd dollár volt.

A társaság tőzsdei előrejelzése szerint  a cég legfontosabb piacain folytatódik a növekedés. A megrendelés- és készlet állomány optimális. Az árazással kapcsolatos terveket sikerül tartani, a működési kiválóság és a fegyelmezett költséggazdálkodás ellensúlyozni fogja a növekvő anyag- és szállítási költségeket.

Caterpillar tőzsdei jelentése, 2018. október 23.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©