Nőtt a Caterpillar negyedéves profitja

Éves szinten is tekintélyes az eredmény javulása.

2019. február 08.

Jelentősen nőtt a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar tavalyi utolsó negyedévi profitja – derült ki a cég január utolsó napjaiban nyilvánosságra hozott adataiból. Az eredmény még így is elmarad az elemzők által előzőleg vártnál, mivel az kevésbé nőtt elsősorban a kínai kereslet csökkenése miatt.

A Caterpillar bevétele az utolsó negyedévben nagyjából megfelelt a szakértők várakozásainak. Ténylegesen 14,3 milliárd dollár volt, ez 10,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég közlése szerint tavaly az utolsó három hónapban - elsősorban a kínai keresletcsökkenés miatt - visszaestek eladásai az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

A Caterpillar tavalyi éves bevétele 20 százalékkal, 54,7 milliárd dollárra nőtt, adózott eredménye 10,26 milliárd dollár lett, tízszerese az egy évvel korábbinak.  A cég az idei évre 11,25-12,75 milliárd dollár közötti profitra számít.

Forrás:  Caterpillar

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©