Nőtt a Caterpillar negyedéves profitja

Éves szinten is tekintélyes az eredmény javulása.

2019. február 08.

Jelentősen nőtt a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar tavalyi utolsó negyedévi profitja – derült ki a cég január utolsó napjaiban nyilvánosságra hozott adataiból. Az eredmény még így is elmarad az elemzők által előzőleg vártnál, mivel az kevésbé nőtt elsősorban a kínai kereslet csökkenése miatt.

A Caterpillar bevétele az utolsó negyedévben nagyjából megfelelt a szakértők várakozásainak. Ténylegesen 14,3 milliárd dollár volt, ez 10,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég közlése szerint tavaly az utolsó három hónapban - elsősorban a kínai keresletcsökkenés miatt - visszaestek eladásai az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

A Caterpillar tavalyi éves bevétele 20 százalékkal, 54,7 milliárd dollárra nőtt, adózott eredménye 10,26 milliárd dollár lett, tízszerese az egy évvel korábbinak.  A cég az idei évre 11,25-12,75 milliárd dollár közötti profitra számít.

Forrás:  Caterpillar

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Egyre nagyobb teret nyernek hazánkban a környezetkímélő energetikai megoldások, melyek elterjedése a tavalyi energiaársokk hatására újabb lendületet kapott. Összeállításunk a hőszivattyús technológia aktualitásairól és kihívásairól szól.

Egy sor iparági szereplő áldoz nem kevés pénzt alternatív üzemanyagok fejlesztésére. De milyen motorokat építenek, melyek áthidalhatják azt az időszakot, mialatt az iparágban a jövő üzemanyagaival kapcsolatos kutatások folynak.

A Caterpillar az idén márciusban tartott ConExpo óta az elmúlt 6 hónapban tucatnyi új munkagéppel és szerelékkel jelent meg a piacon. Összeállításunkban a termékpaletta széles voltát szeretnénk érzékeltetni. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©