Nőtt a Caterpillar negyedéves profitja

Éves szinten is tekintélyes az eredmény javulása.

2019. február 08.

Jelentősen nőtt a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar tavalyi utolsó negyedévi profitja – derült ki a cég január utolsó napjaiban nyilvánosságra hozott adataiból. Az eredmény még így is elmarad az elemzők által előzőleg vártnál, mivel az kevésbé nőtt elsősorban a kínai kereslet csökkenése miatt.

A Caterpillar bevétele az utolsó negyedévben nagyjából megfelelt a szakértők várakozásainak. Ténylegesen 14,3 milliárd dollár volt, ez 10,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég közlése szerint tavaly az utolsó három hónapban - elsősorban a kínai keresletcsökkenés miatt - visszaestek eladásai az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

A Caterpillar tavalyi éves bevétele 20 százalékkal, 54,7 milliárd dollárra nőtt, adózott eredménye 10,26 milliárd dollár lett, tízszerese az egy évvel korábbinak.  A cég az idei évre 11,25-12,75 milliárd dollár közötti profitra számít.

Forrás:  Caterpillar

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©