Nagyot nőtt tavaly a Volvo Construction Equipment

2018. március 02.

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) erősen teljesített 2017 negyedik negyedévében, aminek köszönhetően anyavállalata, a Volvo Group egész története során a legmagasabb eladási adatokat és működési bevételt mutathatja fel. A jobb versenyképesség és a megnövekedett kereslet együttese - különösen Ázsiában - mind az eladások, mind a működési bevétel, mind a beérkező rendelések mennyisége esetében elősegítette a Volvo CE jelentős előrelépését.

2017 negyedik negyedévében a nettó eladások 28%-kal, 16,733 M (13,110) svéd koronára nőttek. Az árfolyammozgásokkal korrigált nettó értékesítések még nagyobb mértékben, 34%-kal emelkedtek. A működési bevétel 1,816 M (494) SEK volt, ami 10,9%-os (3,8) árbevétel-arányos működési eredményt jelent. A bevételt pozitívan befolyásolták a megnövekedett eladások és az ipari rendszer nagyobb mértékű hasznosítása.

A teljes évet nézve a nettó értékesítés 31%-kal, 66,497 M (50,731) svéd koronára nőtt. A korrigált működési bevétel 7,917 M (2,246) svéd koronára nőtt, ami 11,9%-os (4,4) árbevétel-arányos működési eredményt jelent.

Javuló piaci feltételek

A negyedévben javult az európai kereslet, és november végére már 16%-ot nőtt, amihez hozzájárult az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Németország növekedése és az erős növekedésnek indult orosz piac is. Észak-Amerika 10%-ot nőtt tavaly, ami részben a kotrógépek iránti megnövekedett keresletnek köszönhető, míg Dél-Amerika alacsony szintről jött fel 17%-ot, és a növekedést többnyire Brazílián kívüli piacok érték el. A közel-keleti piac további lassulást mutatott, Szaúd-Arábiából gyenge kereslet mutatkozott. Kínát leszámítva az ázsiai piacok a tavalyi évhez képest 11%-ot növekedtek, amiért nagy részben a feljövő bányászati szektor a felelős. A kínai piac is erősen ívelt felfelé, 74%-kal haladta meg a tavalyi teljesítményét, ami nagyrészt a kotrógépek és a kerekes rakodók iránti megnövekedett keresletnek köszönhető. A nagy kotrók piacán 121%-os volt a növekedés, míg a kompaktkotrók iránti kereslet 83%-kal nőtt. November végére a kerekes rakodók piaca Kínában már 50%-os növekedést mutatott.

Tovább tart a szárnyalás

2017 negyedik negyedéve során a Volvo CE nettő rendelésfelvétele 48%-kal nőtt, ami elsősorban a Kínában és Észak-Amerikában tapasztalható erős keresletnövekedésnek tudható be. Ebben az időszakban a szállítások 49%-kal nőttek, ugyancsak nagymértékben a kínai megrendeléseknek köszönhetően. 

www.volvoce.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©