Megérkeztek a Hyster vadonatúj A-szériás targoncái

A Hyster a napokban mutatta be az A-sorozatú villástargonca-családot, melyből a belső égésű motorral szerelt H2.0-3.5A modellek érkeztek meg elsőként.

2022. június 06.

A Hyster a napokban mutatta be az A-sorozatú villástargonca-családot, melyből a belső égésű motorral szerelt H2.0-3.5A modellek érkeztek meg elsőként. A gyártó által „A+ Logic”-nak nevezett rendszer révén – mely egy sor szabadon megválasztható konfigurációt és beállítást takar – a felhasználók saját igényeikre és az adott alkalmazásra szabhatják a targoncákat.

Ennek eredményeképp az egyedileg konfigurált gépek nem csupán a feladathoz illeszkedő magas szintű teljesítményükkel tűnnek ki, de a bekerülési és üzemeltetési költségek is alacsonyak maradnak. Hála az A+ Logic tervezési filozófiájának, a vásárlók egyszerűen juthatnak hozzá azokhoz a funkciókhoz, melyekre a kívánt termelékenység eléréséhez szükségük van, viszont nem kell olyan felesleges extrákért pénzt adniuk, melyeket nem használnának ki.

Első körben a belső égésű motoros Hyster H2.0-3.5A targoncák rendelhetők, melyek típusjele a 2 és 3,5 tonna közti emelési kapacitásra utal. A fent részletezett konfigurációs lehetőségek mellett már az alapmodellek is kitűnnek kedvező fogyasztásukkal, egyszerű karbantarthatóságukkal és a nemkívánatos állásidőt minimálisra csökkentő strapabíró részegységeikkel.

A H2.0-3.5A villástargoncák tágas vezetőállását úgy alakították ki, hogy előre-hátra és felfelé is remek kilátás nyíljon, a vezetőnek pedig bőséges mozgástér álljon rendelkezésére a kényelmes testhelyzet felvételéhez. Az ebből adódó kényelmes, komfortos üzemeltetés azt jelenti, hogy a termelékenység még egy-egy hosszabb műszak végén sem csökken. Hasonló célt szolgálnak a különféle vezetőtámogató rendszerek és a DSS (Dynamic Stability System) menetstabilizáló rendszer is.

Ezen túlmenően minden A-szériás targonca telemetria-előkészítéssel érkezik, vagyis lehetőség van a Hyster Tracker vezetéknélküli flottakezelő rendszer alkalmazására, melyen keresztül rendelkezésre állnak a költségek kézben tartásához, a karbantartások ütemezéséhez és a flotta optimalizálásához nélkülözhetetlen adatok.

Az újonnan piacra dobott modellek az azonos kapacitású Hyster Fortens és XT targoncák helyét veszik át a cég kínálatában. A jövőben az A-sorozat bővülni fog további belsőégésű motoros típusokkal is különféle terhelhetőségekkel.

videó: 

https://www.youtube.com/watch?v=Klc85UVtZ7s

Szöveg, fotó és videó: Hyster Europe

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©