Manitou ollós emelőcsalád érkezik

Az anyagmozgatás, kosaras emelők és földmunkagépek terén világszerte elismert Manitou cégcsoport ezúttal egy új ollós személyemelő-család érkezését jelentette be.

2024. március 27.

A  személyemelő fejlesztéssel a vállalat célja nem más, mint innovatív modelleket kínálni a piac egyik legfontosabb szegmensében, illetve az önjáró személyemelők között átfogó termékpalettával állni a vásárlók rendelkezésére.

Karos és teleszkópos modelljei révén a Manitou már eddig is vezető szerepet töltött be az európai személyemelő-piacon, melyet új ollós gépeikkel kívánnak tovább erősíteni. Kezdetben két típus, a 8 méteres munkamagasságú SE 0808 és a 10 méteres munkamagasságú SE 1008 lesz kapható, de hozzájuk várhatóan még idén csatlakozik a 12 méteres kategóriába tartozó SE 1212 is.

A 100 százalékban házon belül zajló tervezési folyamat során a Manitou kiemelt figyelmet fordított az alacsony működtetési költségre, kiváló minőségű alkatrészeket használtak fel. Együtt a kedvező tömeggel, a két kiemelkedően hatékony váltakozó áramú motor jóval szabadabb felhasználást tesz lehetővé. A motorok karbantartásmentesek a teljes élettartam alatt, ami jelentősen csökkenti a szervizköltségeket. Vízszintes, stabil felület rendelkezésre állása esetén kül- és beltéren egyaránt használható új modellek sokféle munkához nyújtanak megoldást, így például ipari karbantartási és kivitelezési feladatokhoz (elektromos- és vízvezeték-hálózatok szerelése, tűzvédelmi rendszerek telepítése, stb.).

Szintén kiemelt cél volt a tervezés során a könnyen tanulható üzemeltetés, melyben nagy szerepe van a jól áttekinthető kezelőpanelnek. A kosár megközelítésekor és elhagyásakor praktikus a korlát teljes magasságában nyíló ajtó és a vázon elhelyezett két kapaszkodó, munkavégzés közben pedig a 90 cm-rel kitolható, és így összesen 2,54 m hosszú padló jelenthet könnyebbséget. Megkönnyítendő az ember-gép kommunikációt, az intelligens emelőcsalád példányait beépített diagnosztikai eszközzel és színes képernyővel gyártják – utóbbin jeleníthetők meg a biztonsággal, az akku állapotával és a karbantartással kapcsolatos információk. Valamennyi típus oldalán emelési pontok találhatók villástargoncával történő emeléshez.

Az új személyemelő-család bevezető modelljei Európában áprilistól lesznek megvásárolhatók a Manitou 350 forgalmazóján keresztül, akik természetesen a teljeskörű értékesítés utáni szolgáltatásokat is biztosítják. A gyártó tervei szerint a széria 2025-re válik teljessé, a gép Európán túl is elérhető lesz.

Forrás: Manitou

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©