L sorozatú rakodók a Deere-től

A John Deere az 524L, 544L és 624L típusokkal bővítette L-sorozatú gumikerekes homlokrakodó-családját. 

2019. január 14.

Az új modellek többek közt továbbfejlesztett fülkével, elektrohidraulikus vezérléssel, áttervezett gémszerkezettel és nagyobb kapacitású kanalakkal kerülnek forgalomba.

Rakodók esetében sem mellékes szempont a gépkezelő kényelme és az ergonómia. Tágasabb fülke lett beépítve sztenderd 12 voltos csatlakozókkal, fűtött hátsó szélvédővel, illetve extraként rendelhető fűtött, légrugós prémium üléssel és fűtött visszapillantó tükrökkel.

Elektrohidraulikus a gépvezérlés, integrált harmadik és negyedik hidraulika-funkcióval. A hidraulikus vezérléshez társul két multifunkciós gomb, melyekre a kezelő tetszőleges funkciókat programozhat.

A rendelhető kanalak közt megtalálhatók nagyobb kapacitású kanalak beépített szóródásgátlóval, vágóélekkel, illetve nagyobb billentési szöggel. Újfajta villakialakításra került sor a jobb rálátás és hosszabb villatüskék alkalmazhatósága érdekében. Az alapfelszerelés részét képező parallel-lift kialakítású gémszerkezet javítja a gém stabilitását, minimalizálja a szóródást, valamint gyorsabb munkát tesz lehetővé.

A kanalat ásási helyzetbe visszaállító „return-to-dig” beállítások a fülkéből vezérelhetők a kanál mindkét mozgási iránya esetében. A homlokrakodó kanala egyetlen gombnyomással visszaállítható az előre beállított ásási helyzetbe. Mindez kimagasló termelékenységet és gyors munkaciklusokat eredményez, vagyis több anyag mozgatható meg rövidebb idő alatt.

A három új modell mindegyikre rendelhető a High Lift (HL) opcióval, amely az alapkivitelnél 35 centiméterrel nagyobb billentési magasságot tesz lehetővé, sőt, rendelkezésre áll a High Lift Plus (HL Plus) opció is, amely a sima HL konfigurációhoz képest további 25 centiméterrel toldja meg a billentési magasságot.

Említést érdemel, hogy szerszámhordozó opciók vannak az 524L és a 624L modellek esetében. A gépet 6,8 literes dízelmotor hajtja, amely változattól függően 152 (524L), 166 (544L), vagy 192 lóerős (624L) teljesítmény leadására képes, és teljesíti a Tier 4 Final kibocsátási normát.

Az új gépcsalád bemutatkozik a „World of Concrete” kiállításon, amely 2019. január 22-25. között kerül megrendezésre Las Vegasban. 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©