L sorozatú rakodók a Deere-től

A John Deere az 524L, 544L és 624L típusokkal bővítette L-sorozatú gumikerekes homlokrakodó-családját. 

2019. január 14.

Az új modellek többek közt továbbfejlesztett fülkével, elektrohidraulikus vezérléssel, áttervezett gémszerkezettel és nagyobb kapacitású kanalakkal kerülnek forgalomba.

Rakodók esetében sem mellékes szempont a gépkezelő kényelme és az ergonómia. Tágasabb fülke lett beépítve sztenderd 12 voltos csatlakozókkal, fűtött hátsó szélvédővel, illetve extraként rendelhető fűtött, légrugós prémium üléssel és fűtött visszapillantó tükrökkel.

Elektrohidraulikus a gépvezérlés, integrált harmadik és negyedik hidraulika-funkcióval. A hidraulikus vezérléshez társul két multifunkciós gomb, melyekre a kezelő tetszőleges funkciókat programozhat.

A rendelhető kanalak közt megtalálhatók nagyobb kapacitású kanalak beépített szóródásgátlóval, vágóélekkel, illetve nagyobb billentési szöggel. Újfajta villakialakításra került sor a jobb rálátás és hosszabb villatüskék alkalmazhatósága érdekében. Az alapfelszerelés részét képező parallel-lift kialakítású gémszerkezet javítja a gém stabilitását, minimalizálja a szóródást, valamint gyorsabb munkát tesz lehetővé.

A kanalat ásási helyzetbe visszaállító „return-to-dig” beállítások a fülkéből vezérelhetők a kanál mindkét mozgási iránya esetében. A homlokrakodó kanala egyetlen gombnyomással visszaállítható az előre beállított ásási helyzetbe. Mindez kimagasló termelékenységet és gyors munkaciklusokat eredményez, vagyis több anyag mozgatható meg rövidebb idő alatt.

A három új modell mindegyikre rendelhető a High Lift (HL) opcióval, amely az alapkivitelnél 35 centiméterrel nagyobb billentési magasságot tesz lehetővé, sőt, rendelkezésre áll a High Lift Plus (HL Plus) opció is, amely a sima HL konfigurációhoz képest további 25 centiméterrel toldja meg a billentési magasságot.

Említést érdemel, hogy szerszámhordozó opciók vannak az 524L és a 624L modellek esetében. A gépet 6,8 literes dízelmotor hajtja, amely változattól függően 152 (524L), 166 (544L), vagy 192 lóerős (624L) teljesítmény leadására képes, és teljesíti a Tier 4 Final kibocsátási normát.

Az új gépcsalád bemutatkozik a „World of Concrete” kiállításon, amely 2019. január 22-25. között kerül megrendezésre Las Vegasban. 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©