Kiszáll az alagútfúrógép-gyártásból a Caterpillar

2013. május 09.

Bezárja torontói alagútfúrógép-gyártó üzemét a Caterpillar - értesült a kanadai CBC News. A cég nem tervezi, hogy a termelést más gyártóegységébe tenné át, így a döntésével kiszáll az ilyen típusú gépek gyártásából. A leállás csak a jövő év közepén lesz, remélhetőleg az elbocsátott 330 dolgozó fel tud készülni a munkahelyének megszűnésére. A cég végkielégítéssel és tanácsadással is segíti dolgozóit.

Stu Levenick, a cég egyik képviselője szerint az alagútépítés-gyártás már nem fér a cég profiljába. "Tudjuk, hogy ez nehéz hír a munkavállalók és családjuk számára. Egy nagyszerű csapatot vettünk át, és bebizonyították, hogy kiváló termékeket tudnak építeni, de az üzletág kilátásai nem illeszkednek az elvárásainkhoz."

A Caterpillar 2008-ban szállt be az alagútépítőgép-gyártásba, amikor a Lovat vállalattól megvette a torontói gyártóüzemét, de ma már nem lát stratégiai növekedési esélyeket az üzletágban, így leállítja azt. A leállás nem érinti a meglévő ügyfeleket, terméktámogatást egészen 2016-ig folytatja a Caterpillar.

(A kép forrása a Tbm.cat.com , és a torontói metró építésén készült idén.)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©