Jól teljesít a Wacker Csoport

15,2 százalékkal nőtt a Wacker Neuson árbevétele 2019 első felében

2019. augusztus 28.

Az előző év azonos időszakával összevetve a Wacker Neuson cégcsoport 15,2 százalékos árbevétel-növekedésről számolt be 2019 első félévében.

A vállalat közlése szerint a termékekkel kapcsolatos innovációknak köszönhetően számos piacon növelte részesedését, emellett jórészt leküzdötte a „globális beszállítói láncban kialakult szűk keresztmetszeteket”, melyekkel az elmúlt évben szembesült.

Ezzel párhuzamosan az év első hat hónapjában 7,4 százalékkal emelkedett a cég kamatfizetés és adózás előtti nyeresége (EBIT), azonban az emelkedő termelési és a logisztikai költségek következtében kis mértékben csökkent a profitráta a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Ami az egyes régiókat illeti, Észak- és Dél-Amerikában 13,7 százalékkal, Európában 15,5 százalékkal, míg Ázsiában 19,9 százalékkal növekedett a csoport árbevétele. A cég az év hátralévő részében további erősödésre számít, melynek során a jövedelmezőség várhatóan meghaladja a 2018 második félévéből származó adatot.

A vállalat féléves  jelentése  kiemeli, hogy az elmúlt időszakban nőtt a bizonytalanság, egyre erősebben mutatkoztak a gazdasági lassulás jelei, a piaci környezet pedig mind több kihívást rejt magában. Mindezek ellenére a Wacker Neuson cégcsoport legfontosabb célpiacai jó formában vannak. A beérkező megrendelések szintje változatlanul magas, amely különösképp az építőiparban tapasztalható erős keresletnek köszönhető. Az igazgatótanács továbbra is úgy számol, hogy a cég árbevétele a 2019-es év egészét tekintve meg fogja közelíteni a korábban előrejelzett 6-8 százalékos tartomány felső határát.

 

A Wacker Neuson Csoport sajtóközleménye, 2019. augusztus

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©