JCB: új megoldások az elektromos flottához

Miután egyre több elektromos eszköz jelenik meg kínálatában, a JCB a közelmúltban új hordozható energiacsomag-családot mutatott be elektromos gépei kiszolgálásához.

2020. december 02.

Miután egyre több tisztán elektromos eszköz jelenik meg kínálatában, a JCB a közelmúltban új hordozható energiacsomag-családot mutatott be elektromos gépei kiszolgálásához, ezzel nulla károsanyag-kibocsátású tartalék áramforrást kínálva mind félreeső, mind városi építőipari projektekhez.

Az energiacsomagok főbb jellemzői:

  • Zéró emissziós töltés és tartalék áramforrás
  • Négy vagy nyolc akkumulátor 23 vagy 46 kWh tárolási kapacitással
  • 8 kW / 10 kVA egyfázisú kimenet
  • Strapabíró, rakatolható 1,0 köbméteres váz villazsebekkel a könnyű mozgatás érdekében

A JCB energiacsomagjai négy vagy nyolc darab járműipari minőségű, karbantartásmentes lítiumion-akkumulátorral lesznek elérhetők. Mivel nem igényelnek napi szintű ellenőrzést, az eszközök ideálisak építési vállalkozók vagy gépbérlettel foglalkozó cégek számára. A kisülés mértékét a gyártó úgy optimalizálta, hogy meghosszabbodjon az akkuk élettartama, azaz még 2000 teljes töltés-kisütés ciklus (számítások szerint bő tízévnyi használat) után is garantáltan rendelkezésre áll majd eredeti kapacitásuk legalább 85 százaléka.

A strapabíró acélburkolattal ellátott JCB energiacsomagok az elektromos hálózatról vagy a helyszínen megtalálható aggregátorról is feltölthetők, majd a károsanyag-kibocsátás szempontjából kritikus helyeken – például zárt terekben vagy alagút építési projekteken – vethetők be, hogy zéró emissziós töltési lehetőséget biztosítsanak az olyan gépekhez, amilyen a JCB tisztán elektromos E-TECH 19C-1E minikotrója. Ezen kívül az energiacsomagok tartalék áramforrásként szolgálhatják a munkaterület világításának és a biztonsági rendszereinek működését az éjszaka folyamán, amikor a telepített aggregátorok nem üzemelnek.

A kompakt, 1,0 köbméteres méretű JCB energiacsomagok acélvázának minden oldalán villazsebek találhatók, melyek megkönnyítik a mozgatást a helyszínen. Emellett raklapolhatók és rakatolhatók is, hogy hely szűkében kis alapterületen elférjenek.

Telepített gyorstöltő a JCB E-TECH gépekhez

A JCB által kifejlesztett új univerzális töltő a jelenlegi és a jövőben érkező elektromos E-TECH modellekkel is kompatibilis. A különféle gépek 48 és 96 V közti, sőt ennél magasabb feszültségű elektromos rendszereihez is alkalmas univerzális JCB töltővel a cég ügyfelei olyan gyorstöltési megoldáshoz juthatnak, melyet felkészítettek a jövő kihívásaira is, használatával pedig még jobban kiaknázhatók az akkumulátoros ipari- és építőgépekben rejlő lehetőségek.

Mivel az alapáras fedélzeti töltő mellett minden JCB E-TECH eszköz gyorstöltő-előkészítéssel hagyja el a gyárat, a felhasználónak nincs más dolga, mint csatlakoztatni az univerzális töltőt, ha műszak közben gyorsan rá akar tölteni az akkura. A JCB-forgalmazóknál és a gyártó online alkatrészboltjában is kapható töltőegység egyszerűen a munkaterületre szállítható, ahol az adott projekt igényei szerint állítható fel.

Azáltal, hogy kizárólag bizonyos termékcsaládokhoz alkalmazható töltők helyett egyetlen univerzális töltőt kínál, a JCB olyan egyszerű gyorstöltési megoldást tesz elérhetővé, amely a teljes flottához használható akár a munkaterületen, akár a gépek tárolására szolgáló telepen. Az új egység a 19C-1E elektromos minikotrót például két és fél óra alatt képes nulláról teljesen feltölteni, de a különböző eszközök akkumulátoraira rátölthetünk vele akár ebédszünet alatt is, vagy ha az adott gép épp nincs használatban.

A JCB univerzális töltője általános 415 voltos háromfázisú elektromos hálózatot igényel, emellett négy- és ötpólusú csatlakozó is jár hozzá, hogy minden európai szabványnak megfeleljen. A töltő a későbbiekben Észak-Amerikában és a világ más részein is elérhető lesz.

JCB online termékbemutató

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©