JCB rakodók

2019. február 28.

JCB 407: kiemelkedő teljesítmény

 

A JCB 407-es egy kompakt gépezet, ami agilis, sokoldalú, és ár-érték arányban messze vezet az építőipari piacon. A 2991 mm-es emelési magasságú rakodót 48 kW-os, 300 Nm nyomatékú motorral és kétsebességes hidrosztatikus váltóval szerelték. Ez a kényelmes és biztonságos munkagép az, ami megbízható társunk lehet a mezőgazdasági munkákban és az építkezéseken egyaránt, de akár üzemek raktárában is hatékonyan használhatjuk.

 

  

 

Szervizelhetősége egyszerű és gyors, ami nem is hátrány, mivel számos munkagéppel olyan körülmények között dolgoznak, ami erősen indokolttá tesz,  nem is beszélve a megfelelő takarításról, karbantartásról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy körültekintően járjunk el, ha tisztítjuk a gépeket, ezzel is sokáig megőrizve a termelékenységüket.

 

A vezetőfülke kialakítása kiemelkedően nagy hangsúlyt kapott, amit észrevehetünk például a vezető kényelmét szolgáló tágasságban és a zajszint minimálisra csökkentésében. A teleszkópos kormánynak, valamint a joysticknak köszönhetően sokkal könnyebb a kezelése, mint a korábbi típusok esetében. A fülke kialakításának köszönhetően a kilátás minden irányban tökéletes, így semmi nem marad észrevétlen a kezelő előtt. Ezen felül pedig egy újítás eredményeként egy olyan jobb oldali ablak került beszerelésre, ami nagyban javítja a fülke szellőzését, de szükség esetén a vezetőt is megvédi a beszálló portól.

 

 

JCB 409 kompakt kerekes rakodó

 

A JCB 409-es már egy kicsit nagyobb súlyú rakodót takar, amit 55.4kW-os, 300Nm nyomatékú motorral, 2 sebességes hidrosztatikus váltóval, 3189 mm-es emelési magassággal szereltek fel. A vezetőfülke biztonságossá tétele elsődleges szempont volt ennél a gumikerekes rakodónál is. Megfigyelhetjük, hogy a vezető beszállását segítendő, a lépcsőnél három, jól elhelyezett kapaszkodó került kialakításra. A kilátás maximalizálása érdekében a motor, a kipufogó és a levegőszűrő úgy lett kialakítva, hogy szabad teret adjon a vezetőnek és ne gátolja a kilátásban.

 

 

A JCB új kipufogógáz-utókezeléssel ellátott Kohler motorja nem igényel drága AdBlue folyadékot, ennek köszönhetően mind az üzemeltetési költségek, mind a szervizelés kisebb kiadást és gondot jelent a tulajdonosoknak.

 

Egy aprónak nem mondható különbség is van a 407-es és a 409-es rakodó között.  A JCB 409-es a High-Flow opciónak köszönhetőn további 30 liter hidraulikus kapacitással rendelkezik, ami ebben az esetben 120,8/perc olajszállítást ér el.

 

Szöveg és fotó: Terra 

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Hidromek homlokrakodó

A Hidromek új, HMK 635 WL típusjelű homlokrakodója kifejezetten a nehéz ipari feladatokra szabott rakodógép.

A Manitou első negyedéves rekordja

A Manitou Csoport, amely a Manitou, a Gehl és a Mustang  márkákat birtokolja, rekord nagyságú megrendelést kapott az első negyedévben.  

Új Komatsu kotró Európában

A Komatsu Europe bejelentette a PC2000-11 kotró érkezését. A munkagépet kifejezetten merev vázas dömperek gyorsabb rakodására tervezték.

Kilőtt a Volvo az első negyedévben

Globálisan javuló hangulat az építőgép piacokon. A Volvo nagyot megy.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©