Hibrid kalapácsok - célpontban a bontókalapácsok új generációja

2014. május 29.

A bontókalapácsok új generációját a hibrid technológiával és teljesítményfokozóval készülő modellek jelentik. Többek közt a  Sandvik és a Volvo és tudott újat mutatni e téren.

Az RHB 140 modell felett opcióként elérhető a központi kenőrendszer, továbbá az RHB 260 modell felett rendelhető a teljesítményvezérlés is, mely lehetővé teszi a törőkalapács teljesítményének beállítását, így igazodva az adott feladathoz.

A Sandvik négy új törőkalapácsot mutatott be idén a Rammer márkanév alatt három kisebb méretű eszköz és a felsőkategóriás 5011 formájában. A három kisméretű törő a 255, 355 és 455 típusok, melyek 1,2 és 5,2 tonna közötti hordozójárművekhez alkalmasak – ezek szerepe kitölteni az eddigi hézagokat a gyártó kínálatában. A vállalat szerint e három modell ideális bérbe adás céljára, emellett a termelékenység és nyereségesség fokozása érdekében állandó ütési energiájú működési elv szerint üzemelnek.

A 43 és 80 tonna közti szállítójárműveken alkalmazható 5011-es típus a 4099-es és a 7013-as modellek közé illeszkedik, és a kisebb 3288-as és 4099-es modellek esetében megismert jellemzők köré épül fel. Az újonnan bemutatott termékek legtöbbje jól mutatja az igényt a nagyobb teljesítmény és a kisebb kialakítás kombinációjára mind a prémium, mind a belépő szintű termékek esetében.

A Sandvik Rammer 5011-es bontókalapácsa

Eközben a Volvo piacra dobta új, héttagú HB törőkalapács-családját az 1 és 10 tonna közti kompakt gépekhez, 129 és 577 kg közötti tömeggel. A Volvo gyorscsatolóira szabott kalapácsok kifejezetten a vállalat kotrórakodóin, csúszókormányzású rakodóin és kompakt kotróin történő használathoz készültek. A beépített párnás csillapító csökkenti a zajt és a rezgést a gépeken, ezáltal növeli a kezelő kényelmét és biztonságát, egyszersmind csökkentve a gém és a kar károsodásának kockázatát. A gépkezelő a kétsebességes vezérlővel az alkalmazásnak megfelelően választhatja meg a frekvenciát. A terhelés nélküli ütést megakadályozó megoldás meggátolja a további ütést az anyagba történő teljes behatolás után.

A Promove tavaly áprilisban, a müncheni Bauma kiállításon mutatta be az új XP101 típusú bontókalapácsot. A vállalat által közzétett adatok szerint a 92 kg-os eszköz ugyanazon hidraulikus követelmények mellett elődjénél 35%-kal nagyobb teljesítmény elérésére képes.

A Sandvik Rammer 5011-es kalapács munka közben:

Forrás: Magyar Építő Fórum (2013/64. szám)

A kép forrása az Equipmentworld.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©