Forradalmasítja az építőgépbérlést egy amerikai cég

2015. március 05.

Öt évvel ezelőtt indult a San Fransisco-i Getable nevű cég, ami új, azonos nevű mobiltelefon alkalmazásával teljesen újragondolja az építőgép bérbeadás folyamatát. A Uberhez hasonló rendszer már az USA teljes nyugati partján elérhető.

A 2010-ben 5 millió dolláros kezdőtőkével alapított kölcsönzőcég mára már az Egyesült Államok egész nyugati partján kínálja a szolgáltatását, nemrég pedig egy olyan okostelefonokra és tabletekre letölthető alkalmazást dobott piacra, ami a Uberhez hasonlóan alapjaiban alapjaiban gondolná újra az építőgép kölcsönzés folyamatát.

Az applikációnak két változata van, az egyik a gépbérlék, a másik a gép bérbeadók számára készült, a program pedig a két felet kapcsolja össze az interneten keresztül a nap 24 órájában. A program külön opciókat biztosít a gépbérbeadással (főprofilként) foglalkozó cégek számára. A gépbérlők pedig részletesen kereshetnek az adatbázisban ár, felszereltség szempontjából is, de ha nem egy bizonyos partnert keresnek, akkor is megtalálhatják a nekik megfelelő  bérbeadót.

Még egyszerűbb munkagépet bérelni (illusztráció)

Az apllikáció még ennél is tovább megy, lehetőség van a bérbevett munkagépekkel való költségek nyilvántartására, így segítve a vállalkozókat a folyamatos ellenőrzésben. Persze nemcsak arra való, hogy nyomonkövessék az adatokat, a rendszerbe folyamatosan lehet regisztrálnia az új vállalkozásoknak, és meg lehet osztani, milyen új gépeket ajánlanak fel bérbeadásba.

A program enenkívűl automatikusan nyomonköveti az egyes bérleti szerződések lejártát, és értesíti a feleket a különböző határidőkről. Az egyes megkötött üzletek után 10 százalékos jutalékot szed be a cég. A Getable a szolgáltatását az egész Egyesült Államokra ki akarja tejeszteni, és eljöhet az idő, amikor Európában is megjelenik. 

A Getable felhasználói felülete (Equipmentworld.com)

Fotó: Thinkstockphotos.com, Equipmentworld.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©