Folytatja jó teljesítményét a Volvo

A Volvo munkagép üzletágának, a Volvo Construction Equipment-nek  24%-al nőtt az árbevétele a III. negyedévben.

2018. november 19.

Az európai és amerikai stabilan jó teljesítmény és a csak kis mértékben lassuló kínai növekedés vitte előre a Volvo Construction Equipment eladásait 2018 harmadik negyedévében.

Anyavállalatát, a  Volvo Group csoportot minden idők legjobb harmadik negyedéves eredményéhez segítő Volvo Construction Equipment ismét erős számokat produkált ebben az időszakban. A legtöbb piacon nagy kereslet mutatkozott termékei iránt, így az értékesítések közel negyedével nőttek, amihez erős profitabilitás társult.

A nettó értékesítés a harmadik negyedévben 24%-kal nőtt 18,598 M svéd koronára (15,042). Az üzemi eredmény is nőtt, 2,587 M svéd koronára.  2017-ben ugyanebben az időszakban ez 2,023 M svéd korona volt. Ez még jobb árbevétel-arányos működési eredményt hozott, 13,9%-ot (13,4%-ról). A profitabilitást a munkagépek és a szolgáltatások magasabb értékesítése érintette pozitívan, amit a termelési kapacitások jobb kihasználása és a javuló költséghatékonyság erősített.

A harmadik negyedévben a nettó megrendelés állomány cégszinten 22%-kal nőtt a 2017-os év hasonló időszakához képest. Ez a növekedés  nagyrészt a kínai és különösen az európai piac növekedésének köszönhető,  nagyobb részben a kompakt gépekre érkezett nagy volumenű megrendeléseknek köszönhetően.  Az észak-amerikai rendelések szintén erős, 47%-os növekedést mutattak, elsősorban a közepes és a nagy méretű munkagépek terén, és a dél-amerikai piac is ötödével növelni tudta a rendelés állományt.

A harmadik negyedévben a Volvo Construction Equipment összesen 16 861 munkagépre kapott megrendelést.

 

Volvo CE Sajtóközlemény, 2018. 11. 9.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©