Folytatja jó teljesítményét a Volvo

2018. november 19.

Az európai és amerikai stabilan jó teljesítmény és a csak kis mértékben lassuló kínai növekedés vitte előre a Volvo Construction Equipment eladásait 2018 harmadik negyedévében.

Anyavállalatát, a  Volvo Group csoportot minden idők legjobb harmadik negyedéves eredményéhez segítő Volvo Construction Equipment ismét erős számokat produkált ebben az időszakban. A legtöbb piacon nagy kereslet mutatkozott termékei iránt, így az értékesítések közel negyedével nőttek, amihez erős profitabilitás társult.

A nettó értékesítés a harmadik negyedévben 24%-kal nőtt 18,598 M svéd koronára (15,042). Az üzemi eredmény is nőtt, 2,587 M svéd koronára.  2017-ben ugyanebben az időszakban ez 2,023 M svéd korona volt. Ez még jobb árbevétel-arányos működési eredményt hozott, 13,9%-ot (13,4%-ról). A profitabilitást a munkagépek és a szolgáltatások magasabb értékesítése érintette pozitívan, amit a termelési kapacitások jobb kihasználása és a javuló költséghatékonyság erősített.

A harmadik negyedévben a nettó megrendelés állomány cégszinten 22%-kal nőtt a 2017-os év hasonló időszakához képest. Ez a növekedés  nagyrészt a kínai és különösen az európai piac növekedésének köszönhető,  nagyobb részben a kompakt gépekre érkezett nagy volumenű megrendeléseknek köszönhetően.  Az észak-amerikai rendelések szintén erős, 47%-os növekedést mutattak, elsősorban a közepes és a nagy méretű munkagépek terén, és a dél-amerikai piac is ötödével növelni tudta a rendelés állományt.

A harmadik negyedévben a Volvo Construction Equipment összesen 16 861 munkagépre kapott megrendelést.

 

Volvo CE Sajtóközlemény, 2018. 11. 9.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Kobelco kotró az európai piacon

A Kobelco Construction Machinery Europe nemrég jelentette be legnagyobb kis fordulósugarú kotrójának érkezését.

Új Liebherr bányadömper

A Liebherr új merevvázas szállítójárművel bővíti termékkínálatát. Itt a T 274-es új 305 tonnás bányadömper.

Terjeszkedik Kínában a Terex

Forgalmazó hálózatának kiépítése után gyártóüzem épül a világ legdinamikusabban fejlődő építőipari piacán. 

Új Bobcat teleszkópos rakodók

Új rakodógép család érkezett a Bobcat-től a "Next is Now" program részeként.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©