Fendt-újdonságokkal rukkolt elő az Axiál

360 fokos kamerarendszer, új robotkormányzás is van az Axiál Fendt-palettáján. A legnagyobb durranás kétségkívűl az új Fendt 1000 Vario traktor.

2015. október 21.

360 fokos kamerarendszer, új robotkormányzás is van az Axiál Fendt-palettáján. A legnagyobb durranás kétségkívűl az új 1000 Vario traktor. Mutatjuk a részleteket.

360 fokos kamerarendszer: négy felvétel, egy kép

Az AGCO/Fendt a jövőben egy új innovatív 360°-os kamerarendszerrel nagyobb rálátást és biztonságot kínál a teljes kombájn körül. A rendszer a gép négy oldalán elhelyezésre került 1-1 ultra széles látószögű kamera digitális képeit kombinálja egy a terminálon látható képpé. Ezzel a megoldással a gép körüli korábban takarásban lévő területek kerülnek látószögbe a gépkezelő számára, mintegy madártávlatból.

A kamerarendszer az X és P szériás Fendt kombájnok számára elérhető. AGCO/Fendt a rendszert az Agritechnika 2015 kiállításon mutatja be a nagyközönségnek a kombájnok kiállítási területén.

Fuse Connected Services – biztos szervizkapcsolat

A „Fuse Connected Services“ csomagban a mezőgazdasági üzemek a jövőben az AgCommand telemetriai rendszeren keresztül az AGCO/Fendt kereskedőjűkkel hálózatba kapcsolódhatnak, s így számtalan előnyhöz juthatnak. Ez a korábban soha nem látott információbőség segíti majd a gazdákat és bérvállalkozókat dokumentációik elkészítésében, mezőgazdasági gépparkjaik felügyeletében. Így csökkenthető lesz a gépek állásideje, költségek takaríthatók meg és a munkára fordított idő is lerövidül.

A Fuse stratégia és az AgCommand flottamenedzsment keretében az AGCO nem csak megoldásokat és interfészeket kínál fel annak érdekében, hogy a mezőgazdasági vállalkozás a gépparkját és a gépek felügyeletével megbízott vezető számítógépét hálózatba kösse – a „Fuse Connected Services“ keretében a jövőben lehetővé válik, hogy az AGCO/Fendt kereskedők partnereikkel hálózatban hatékonyan dolgozzanak és mind jobb partneri kapcsolatokat építsenek ki. Ezzel a felhasználó időt és költséget takarít meg, és a mezőgazdasági vállalkozásának hatékonysága növekszik. Már az AgCommand flottamenedzsment segítségével a „Fuse Connected Services“ bázisán lehetővé válik az időszakos szervizelés menedzselése.

Fendt 1000 Vario univerzális traktor

Az új Fendt 1000 Vario szériával a gyártó egy teljesen új univerzális traktort dobott a piacra olyan teljesítménykategóriában (400-500 lóerő), ahol korábban nem ilyen. A motorháztető alatt számos újdonság rejtőzik. A traktor élettartamának és megbízhatóságának növelését legfontosabb célként tekintve az 1000-es Varioba építették be elsőként az alacsonyfordulat-koncepciót követő „Fendt ProDrive” és a Fendt VarioDrive meghajtás-technológiát. A Fendt 1000 Vario kompakt univerzális nagytraktorokat négy típussal (1038 Vario, 1042 Vario, 1046 Vario, 1050 Vario) ECE R24 szerinti 380-500 lóerő közötti teljesítménnyel 2016 második felétől gyártják majd. A traktor önsúlya 14 tonna, ami a széles pótsúlyozási lehetőség következtében az önsúly 50 százalékával pótsúlyozható.

A moduláris felépítésnek köszönhetően rendelhető lesz például hátsó emelőművel, illetve anélkül; hátsó TLT-vel, illetve anélkül, és a sokféle hidraulikacsatlakozás révén a piacon fellelhető szinte valamennyi munkagép csatlakoztatható lesz a traktorhoz. A gyártó az erőgépet kifejezetten nehéz munkákra, talajmunkákra fejlesztette ki, amelyeket eddig derékcsuklós, hevederes járószerkezetű- vagy rendszertraktorok tudtak csak elvégezni.

Az új Fendt 1000 Vario traktor

Fendt Grip Assistant – ideális súlyozás és optimális abroncsnyomás

A jó abroncsnyomás egy olyan téma, amellyel az AGCO/Fendt már hosszú idő óta foglalkozik. A Vario Grippel a Fendt az egyetlen olyan traktorgyártó, amely egy teljesen a járműkoncepcióba integrált abroncsnyomás szabályozó rendszert kínál, közvetlenül a gyárból. A profi gazdák, a bérvállalkozók és a gépkezelők támogatására, illetve segítésére a helyes traktor súlyozás és az ehhez megfelelő abroncsnyomás kiválasztásához, a Fendt az 1000 Vario szériában egy új asszisztencia rendszert fejlesztett ki. 

VarioGrip Pro – Abroncsnyomás állítás 30 másodpercen belül

Az új abroncsnyomás szabályozó berendezéssel a VarioGrip Pro-val az AGCO/Fendt egy egyedülálló hatékonyságnövelést kínál. Az új rendszer lehetővé teszi a traktor mind a négy kerekénél az egyidejű abroncsnyomás változtatást 0,8bar nyomásról (szántóföld) 1,8 bar nyomásra (közút), mindössze 30 másodperc alatt. Ezzel az AGCO/Fendt eleget tesz annak a vevői igénynek, mely rövidebb töltési időt kívánt a gyorsan változó munkakörülmények számára, annak érdekében, hogy ennek köszönhetően időt és pénzt takaríthassanak meg a vásárlók. A rendszer opcionálisan rendelhető a Fendt 900 Vario szériához 710/75R42 abroncsméret esetén és így ideális a bérvállalkozók és a mezőgazdasági nagyüzemek számára is.

Variotronic újdonságok

A VarioGuide robotkormányzási rendszer új generációja két új vevőkészülékével a helyi adottságoktól független abszolút megbízható nyomvonalvezetést garantált. A fejlesztés 2016 évtől egyelőre a Fendt 800 Vario, 900 Vario és 1000 Vario traktorok PowerPlus és ProfiPlus felszereltségei esetén elérhetőek. Ezen túl az Agco/Fendt a Variotronic kezelői felületét további új funkciókkal egészítette ki. Ehhez tartozik a kijuttatandó anyagmennyiség szabályozás: „Variable Rate Control. (x)

Forrás: Axiál Kft.

Fotó: Fendt.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©