Emelőkirály

2020. március 12.

A Snorkel az idei ConExpóra időzítette új önjáró teleszkópos személyemelőjének bemutatóját, mely 61 méteres maximális padlómagasságával világrekorder a hasonló eszközök közt.  A 2100SJ típusjelű karos emelő 30 méteres vízszintes kinyúlása is páratlan. Mindezek mellett a gép a várhatóan idén június 1-én hatályba lépő, mobil személyemelőkre vonatkozó USA ANSI-szabványnak is minden tekintetben megfelel.

A Snorkel új gépének érkezése előtt a rekordot a JLG vállalat 1850SJ modellje tartotta, mely 56,6 méteres legnagyobb padlómagasságával és 24,4 méteres vízszintes kinyúlásával vált a kategória királyává.

Bár hivatalos jelzése 2100SJ, a 300 kg teherbírású emelőt a Snorkelnél csak „Mega Boomként” emlegetik. A fenti figyelemreméltó adatok mellett nem elhanyagolható az sem, hogy a könnyű szállíthatóság miatt szélessége tárolt állapotban mindössze 2,5 méter. Öt kormányzási mód mellett a gép a gyár közlése szerint „a korábbi iparági sztenderdekkel összevetve jelentősen megnövelt munkatartománnyal” rendelkezik. Ennek érdekében a 9,1 méter hosszú gémtoldat -55 és 73 fok közti tartományban billenthető, ami jelentősen megkönnyíti a magasban végzett munkát. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a 244x91 cm alapterületű kosár 150 fokos tartományban vízszintes síkban is kitéríthető.

A gyártó a piacra lépést 2021 elejére ígéri.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©