Claas Scorpion csúcsmodell

2020. február 04.

Az új Scorpion 960 optimális kezelhetőséget és termelékenységet tesz lehetővé a gyors rakodási ciklusoknak köszönhetően. 6 tonnás teherbíró képessége és közel 9 méter emelőmagassága a kezelési teljesítmény legmagasabb igényeihez igazodik. További plusz az erőteljes hajtásrendszer, amely különösen kényelmes és pontos manőverezést tesz lehetővé. Ezt a kipróbált és bevált hidrosztatikus Varipower Plus nagy dőlésszögű hidrosztatikus motorokból és 3 sebességtartománnyal rendelkező hajtómű biztosítja, amelyeket joystick segítségével kényelmesen lehet kezelni. Az elektrohidraulikus rögzítőfék, amely, ha a kezelő elhagyja a vezetőülést álló helyzetben vagy a motor leállítása után automatikusan bekapcsol, fokozott biztonságot és kényelmet kínál. Ha a kezelő megnyomja a gázpedált, amikor a menetirány rögzítve van, a kézifék automatikusan kikapcsol. Az új Scorpion 960 Deutz 156 lóerős (115 kW) dízelmotorral rendelkezik. A Scorpion 960-as gépeknél alapfelszereltségként rendelt Dynamic Power a joystick kezelőkar állásától függően szabályozza a motor fordulatszámát. A Smart  Roading automatikusan beállítja a fordulatszámot gyorsításkor és a maximális sebességnél a megfelelő motorterheléshez. A két rendszer kombinációja garantálja a kényelmes vezetési élményt bármilyen körülmények között, nem mellékesen üzemanyagot takarít meg és csökkenti a zajszintet is.

A 2020-as új modellévben a teljes Scorpion sorozat megfelel a Stage V kibocsátási normáknak. Emellett vannak újabb opciók is, mint például egy dinamikus kanálmérleg, valamint a rakodó hátsó részére szerelhető további kettős és egyszeres működésű hidraulikus csatlakozók. Egy, a gép jobb elejére szerelhető tükör még jobb áttekintést biztosít a rakodógép előtti területre. A vezetőfülke opcionálisan kérhető (egy előleválasztóval és integrált ventilátorral szerelt) levegő beszívó szűrőjét a vezetőfülke mögé lehet a gyárban szereltetni. Így a tiszta levegő a hosszú munkanapon még forró és poros körülmények között is eljuthat az utastérbe. Az új terheléstartó szelep jobb finom vezérlést és gyorsabb leengedési időket biztosít a motor fordulatszáma nélkül, minden Varipower modellnél.

A Scorpion 960 és 1033-as modellek a gyárból hidraulikus szintvezérléssel érkeznek a nehéz teher biztonságos emelése érdekében. Ez maximális stabilitást biztosít egyenetlen terepen is, és pontos munkát nagy emelési magasságok esetén. A billentő munkahenger új rázó funkciója segíti a 960, 756 és 746 modelleket a terménykanál ürítésében.

Claas, Axiál Kft.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©