A Wacker Neuson a zéró emisszióra koncentrált az Intermaton

2018. május 02.

A gyártó teljes nullaemissziós járműarzenáljával megismerkedhettek a látogatók a kiállításon.

A Wacker Neuson teljes nullaemissziós járműarzenáljával megismerkedhettek a látogatók az Intermaton, amely egyedüli kiállítóként fedett standon mutatta be a gépeit az érdeklődőknek. A tesztterületen két akkumulátoros döngölő, kétmotoros kotrógép, két elektromos kerekes rakodó és egy villamos működtetésű dömper állt az érdeklődők rendelkezésére.

A gyártó standjának két legnagyobb dobása az új AP1850e villamos vibrációs lemez és az első, teljesen elektromos Zero Tail EZ17e elnevezésű kotrógép. Mindkét berendezés a Wacker Neuson nulla kibocsátású sorozatának része, bemutatásukat a gyártó nem véletlenül az Intermatra időzítette.

"Logikus lépés számunkra a jövőre nézve a Wacker Neuson nulla kibocsátású géptípusainak következetes bővítése. Évek óta törvényi előírások vannak a zaj és a kibocsátás csökkentésére az építőipari gépek számára is. Zéró kibocsátású termékeinkkel új szintre emeljük az építkezés folyamatát. Így érhetjük el egy klasszikus belvárosi építkezés esetében, hogy csökkentett zajjal és teljesen kibocsátásmentesen lehessen dolgozni a teljes építési folyamat során. A közeljövőben minden fő termékcsoportban legalább egy kibocsátásmentes modellt fogunk kínálni."- szólaltatta meg a vállalat közleménye Alexander Greschnert, a Wacker Neuson-csoport értékesítési vezérigazgatóját.

Látogatók a Wacker Neuson standjánál a 2018-as Intermat kiállításon.

Belvárosban ideális

Az EZ17e elektromos mini-kotrógép már a kiállítás első napján rengeteg elismerést kapott az érdeklődőktől. Nem véletlenül, hiszen intelligens terheléskezelésnek köszönhetően az EZ17e hálózatról vagy akkumlátorról is tölthető. Ezért különösen alkalmas az olyan környezetben való munkavégzésre olyan környezetben, ahol fokozottan kell ügyelni a kipufogógázokra és a keletkező zajokra. Ilyenek például a belvárosokban, az épületeken belül és az alagutakban, vagy az iskolák és kórházak közelében végzett építkezések.

Az AP1850e egyirányú vibrációs lemezzel a Wacker Neuson bemutatta a piacon elérhető  egyetlen elemtartó lapot. A berendezés különösen alkalmas granulált felületek tömörítésére és aszfalt tömörítésére. A moduláris koncepció az akkumulátor Wacker Neuson akkumulátorral működő döngölőinek használatával különleges rugalmasságot és hatékonyságot biztosít az eszköz számára, amelyet az érdeklődők akár már meg is rendelhettek.

"A párizsi Intermat a Wacker Neuson Group egyik legjelentősebb vására. Sok érdeklődővel, kiemelt ügyféllel, végfelhasználóval, volt lehetőségünk találkozni és üzleti partnerrel, akiket kifejezetten a zéróemissziós megoldásaink érdekeltek. Az egyetlen beltéri bemutatóstandon a látogatók megtapasztalhatták az emissziómentes gépek élményét, és meggyőződhettek róla, hogy rengeteg előnyük van.” - összegezte élményeit Greschner.

Két megbízható elektromos kerekes rakodó már régóta része a gyártó zéróemissziós arzenáljának, amelyek szintén a kiállított gépek közt szerepeltek. A Wacker Neuson WL20e és a Kramer 5055e rakódói igazolták a rátermettségüket a kiállításon is. Mindkét gép akár nyolc órán át is használható, és beépített, praktikus akkumulátortöltővel nagyon gyorsan fel lehet tölteni őket.

Látogatók a Wacker Neuson standjánál a 2018-as Intermat kiállításon.

További újdonságok

A nulla emissziós gépek mellett persze más látnivaló is akadt a standon, a kerekes dömperek "kettős nézet" koncepciója például lenyűgözte az összes látogatót. A kettős nézet új szintre emeli biztonságbot, amivel kényelmesen és gyorsan lehet változtatni az ülés helyzetét a teljes működtetés és ülés konzol 180 fokos forgatásával. Így a kezelő mindig tökéletes kilátást nyújt az útirányban - szállítás, rakodás és dömping közben.

A 8155-es kerekes kormánykerékkel a Kramer bemutatta új zászlóshajóját. Az új gép 9 tonnás rakodótérrel, nagy hatékonyságú terhelésérzékelő hidraulikával, az innovatív ecospeedPRO meghajtóval és a már jól bevált Deutz motorral van felszerelve. A Wacker Neuson emeleltt két új kotrógépet is bemutatott a 3,5 tonnás osztályban.

Fotók: Wacker Neuson Group 

Forrás: Wacker Neuson Group 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©