A Valkon veszi át a Hitachi magyarországi képviseletét

Hitachi építőgépekkel bővül a Valkon Kft. gépkínálata. A megállapodást a Valkon az Agrárgépshow kiállításon jelentette be. 

2024. január 25.

A megállapodásról és az átállás menetrendjéről a Valkon nevében Kecskeméti Sándor ügyvezető adott tájékoztatást. A cég közleményét az alábbiakban olvashatják.

"A Valkon Kft. indulásakor láttuk, hogy jó ázsiójú gépgyártók, akik jellemzően független specialisták – pl. Krone, Rauch, Seppi, Wielton - vagy a globális csoportokhoz tartozó szintén specialisták -pl. Valtra-, nehezen építenek ki erős értékesítési, és vevőszolgálati hálózatot Magyarországon. 2007-ben felvállaltuk ezt a feladatot, és azzal a céllal kezdtük meg tevékenységünket, hogy a specialisták összefogásával országos lefedettségű, versenyképes gépforgalmazóvá váljunk. Megtanultuk hogyan lehet ezekkel a professzionális gyártókkal piaci eredményeket elérni. A sikerünk alapja a hiteles szakmai képviselet, és a felkészült, kompetens vevőszolgálat. A profi gépek, a profi vevőszolgálat, az elégedett felhasználók hatására kiváló partnerkapcsolatokat alakítottunk ki mind vevőinkkel, mind beszállítóinkkal.

A portfólió építési stratégiánknak vannak veszélyei is. Az elmúlt másfél évtizedben többször előfordult, hogy a független specialista elveszítette függetlenségét. Valamelyik globális gépgyártó tulajdonrészt szerzett, és ezzel együtt minden országban átalakította a termék értékesítési rendszerét. Ezzel a kitettséggel tisztában vagyunk, megtanultuk ezzel együtt élni. A „szemünk a pályán” van, hogy ezekre az esetekre gyorsan reagálni tudjunk! Folyamatosan figyeljük a lehetőségeket, törekszünk a több lábon állásra. Ha olyan termék kerül látómezőnkbe, amelyik beleillik a portfóliónkba, igyekszünk a céggel együttműködést kialakítani.

2007-ben, cégünk tevékenységi körének kommunikációjában, azaz a logónk megtervezésekor már tudatosan a „Gépek, alkatrészek, szerviz” szerepel, és nem a „Mezőgazdasági gépek, alkatrészek, szerviz”! Ennek oka, hogy tudtuk előbb vagy utóbb szeretnénk építőgépekkel is foglalkozni.

2024-re olyan helyzet állt elő, amikor egy építőgépes brandnek - esetünkben a Hitachinak - megfeleltünk, azaz nem zárták ki cégünket a lehetséges partnerek közül a gépkínálat átfedéséből adódó összeférhetetlenségre hivatkozva. Továbbá egy olyan professzionális építőgépgyártó keresett új képviselőt Magyarországon, melynek termékei beleillenek a Valkon Kft. portfólió-építési stratégiájába.

A Hitachi és a Valkon Kft. együttműködésével két jó nevű, elfogadott, tapasztalt és a szakma iránt elkötelezett cég partnersége valósul meg. Az első megbeszéléseken is azt tapasztaltam, hogy egyezik a gondolkodásunk a vevőszolgálat működéséről, a partnerkapcsolat ápolásáról. Mindketten hosszútávon gondolkodunk, és ezért hajlandóak vagyunk munkát, energiát, és forrásokat befektetni. Célunk, hogy a mezőgazdasági gépjeinkkel megvalósított rendszert az építőgépekkel is megvalósítsuk. Ennek eredményeként cél, hogy néhány éven belül a Hitachi kotrókkal és homlokrakodókkal dobogós piaci részesedést érjünk el.  

A Valkon Kft. rendszerében a Hitachi vevőszolgálat - az alkatrész és szervizszolgáltatás - 2024. március 15-től lesz elérhető Magyarországon.  

A Hitachi gépek tulajdonosaitól és üzemeltetőitől további 8 hét türelmet kérünk.

A Valkon Kft. tapasztalt kollégáiból építi fel a Hitachi csapat gerincét. Termékmenedzserünk, szervizmérnökünk, alkatrészes termékmenedzserünk, és mobil szerelő kollégáink megvannak, ők elkezdték a munkát és a tanulást. A számunkra új iparág szereplőit hat, új értékesítő kollégákkal kívánjuk elérni. A csapat építése folyamatban van.  

2024-től Hitachi Construction Machinery mottójának megfelelően - Reliable Solutions (Megbízható megoldások) - állunk rendelkezésre, és kínáljuk szolgáltatásainkat az építőipar szereplőinek."

Valkon Kft sajtóközlemény, 2024.04.24. A fotókon: zx220w-7 gumikerekes kotró és  zx300lc-7 lánctalpas kotró.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©