A Rábával szerződött a német Joseph Vögele AG

2014. február 05.

gépek |

Európa egyik vezető építőipari-jármű gyártójával, a Joseph Vögele AG-vel írt alá 2016 végéig szóló szállítási megállapodást a Rába Jármű Kft.

A Rába új beszállítóként nyerte el a továbbfejlesztett aszfaltozó gépek alvázainak gyártási jogát. A szerződés értelmében a Rába az új termék két típusváltozatát szállítja a német piacra.

Az idei évben fut fel a győri üzemükben a termelés, de sem az üzletértékével, sem a gyártott mennyiséggel kapcsolatos adatokat nem közölték. A Maéponline kérdésére, hogy pontosan melyik típusokról van szó, sem tudtak további részleteket elárulni. Annyi biztos, hogy a megrendelés a gyárban nem igényel pluszberuházást, mivel a meglévő kapacitásokkal teljesíthető.

rába gyár 01

Életkép a Rába üzeméből (illusztráció)

Az új együttműködés létrejöttét nagyban elősegítette, hogy a Rába a haszongépjármű-alvázak nyugat-európai piacán számos neves gyártónál már kapcsolatban volt. 2013-ban a Rába Jármű Kft. több mint 2000 építőgéphez szállított vasszerkezeti terméket. Az üzletfejlesztésnek és a folyamatosan növekvő forgalomnak köszönhetően a tavalyi évben a polgári értékesítés árbevétele elérte a katonai termékek árbevételi szintjét.

Az új alváz sorozatgyártása a tavalyi évben már megkezdődött. Az együttműködés kedvező tapasztalataira alapozva a felek a további együttműködés lehetőségét is keresik.

A német partner

A Joseph Vögele AG az egyik legnagyobb német útépítőgépgyártó vállalat. A céget 1836-ban alapították, székhelye a Rheinland-Pfalz tartománybeli Ludwigshafen-ben van. A világpiacon finisereket és beépítő padokat gyártó cégek között a legnagyobbnak tartják számon.

Forrás: MTI, Rába Járműipari Holding Nyrt., WirtgenA kép forrása: Rába Járműipari Holding Nyrt. 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©