A New Holland a fenntarthatóságért

Zöldenergia a mezőgazdaságban.Fontos állomáshoz érkezett a New Holland metán programja.

2021. december 13.

Fenntarthatósági díjat nyert a New Holland Agriculture T6 Methane Power traktor a bolognai EIMA mezőgazdasági szakkiállításon. A New Holland Agriculture (a CNH Industrial N. V. globális mezőgazdasági márkája) vehette át a 2021-es „év fenntartható traktora” díjat, melyet a világ első sorozatgyártásba került metánüzemű traktorával, a T6 Methane Powerrel érdemeltek ki. A díj rangját emeli, hogy a zsűriben olyan szakújságírók foglaltak helyet, akik Európa legnevesebb mezőgazdasági szaklapjaitól érkeztek.

A New Holland Agriculture immár sorozatban állítja elő az újfajta traktort az angliai Basildonban található gyáregységében, így egyre nő az élesben üzemelő példányok száma is. Tiszta energiákat középpontba állító „Clean Energy Leader” stratégiája keretében a cég úttörő munkát végez az alternatív üzemanyagok kutatása területén, melynek eredményeként születhetett meg a T6 Methane Power traktor is. A koncepció lényege, hogy a metán üzemanyagként való alkalmazása körforgásos energiarendszert alkot, melynek során a gazdálkodók hulladékokból és melléktermékekből állítják elő az üzemanyagot. A New Holland Methane programja a fenti körforgásos folyamat egyik kulcsfontosságú eleme lesz. 

Forrás és fotó: CNH Industrial N. V.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A Doosan 2021. decemberben nem kevesebb mint 10 új gumikerekes és lánctalpas kotró modellt mutatott be, ezzel teljessé téve a cég DX-7 típuscsaládját, mely összesen 17 lánctalpas és gumikerekes, Stage V. motorral felszerelt kotrót ölel fel.  A modellek üzemi tömege 5 és 100 tonna közt alakul.

Az ÉVOSZ idén is elkészítette „Az építési ágazat 2022. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához”  című szakmai anyagát. Cikkünkben a 10 fejezetből álló dokumentum első két fejezetét idézzük.

Itthon 2021. júniusban közzétették a „Magyarország Nemzeti Hidrogénstratégiája” c. dokumentumot,  amelynek célja, hogy ösztönözze a hidrogéngazdaság kiépítését és biztosítsa Magyarország aktív szerepét az európai hidrogéntechnológia bevezetésében.  Hazai és nemzetközi körkép.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©