A Kato új minikotrója

A nemrég befejeződött World of Concrete kiállításon Las Vegas-ban mutatták be a Kato új, 9VXE-3 elektromos minikotróját.

2019. február 01.

Az új 9VXE-3 minikotró a zéró emissziós motor mellett alapfelszerelésként tartalmazza többek közt a 70 és 95 cm között változtatható szélességű futóművet és a kiegészítő hidraulikarendszert.

Az elektromos 9VXE-3 minikotró megkapta a 9VX-3 modell minden funkcióját, viszont lehetővé teszi az olyan zárt terekben történő munkavégzést is, ahol a kipufogógáz-kibocsátásra vonatkozóan különféle korlátozások vannak érvényben. Így az új modell egyesíti a nulla károsanyag-kibocsátású motor nyújtotta előnyöket az olyan jellemzőkkel, mint például a teleszkóp funkció (amellyel a gép futóművének szélessége 70 és 95 cm között változtatható), vagy a kotró elejéhez vezető kiegészítő hidraulikavezetékek. A gép főbb jellemzői:

  • 360 fokban forgatható forgóváz és önállóan 140 fokban kitéríthető gémszerkezet
  • 5 lóerős Baldor motor
  • 22,7 l/perc maximális szállítóteljesítményű hidraulikarendszer
  • 1,6 m legnagyobb ásási mélység
  • 953 kg üzemi tömeg
  • 2 haladási sebességfokozat
  • 30 méternyi elektromos vezeték
  • Különféle feszültségekhez alkalmas változatokban rendelhető

 

Forrás és fotó: Kato 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©