A JCB Teleskid széria új rakodója

2020. május 28.

A 2TS-7T Teleskid kompakt lánctalpas rakodógéppel a JCB kimondottan az olyan munkaterületeket célozta meg, ahol kiemelkedő emelési teljesítményre, kinyúlásra és ásóerőre van szükség, viszont korlátozott hely áll rendelkezésre.

Az új modell, amely a nagyobb 3TS-8T kompakt lánctalpas rakodó és a 3TS-8W csúszókormányzású rakodó mellett a Teleskid család harmadik tagja, a  kisebb csúszókormányzású gépekkel azonos alvázra épül. Ennek köszönhetően 4497 kilogrammos üzemkész tömegével a 2TS szállítása nem igényel nagyobb járműveket vagy külön szakembereket.

2,1 méteres vízszintes kinyúlás mellett az új Teleskid modell ásómélysége fél méter, emelési magassága pedig 3,6 méter. A névleges emelési kapacitás alaphelyzetben 951 kg, amely teljesen kitolt gémmel 517 kg-ra csökken. 

A JCB közlése szerint a 2TS hasonló méretű társaival összevetve 20 százalékkal magasabb felszakítóerőt biztosít. Ehhez a hidraulika-rendszer teljesítménye alapkonfigurációban 70,4 liter/perc, ám ez az extraként rendelhető, nagy átfolyási teljesítményű hidraulika-rendszerrel 111,3 liter/percre tornászható fel.

A klímaberendezéssel szerelt fülke a JCB szerint 47 százalékkal tágasabb, mint a versenytársak gépeié, mindemellett a 2TS-7T rendelhető féltetős változatban is.

Az új Teleskidben egy 74 lóerős Kohler dízelmotor teljesít szolgálatot, amely kipufogógáz-utókezelő adalék és részecskeszűrő alkalmazása nélkül teljesíti a Tier 4 Final normát. A gémcsillapításról és a kezelő kényelméről a JCB Smoothride rendszer gondoskodik, a vezérlés pedig ISO és H verziók közt változtatható. Emellett alapáron jár a géphez az a gyorscsatoló rendszer, amely kompatibilis a csúszókormányzású és kompakt lánctalpas rakodógépeken alkalmazott szerelékekkel.

JCB információk alapján

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Kobelco kotró az európai piacon

A Kobelco Construction Machinery Europe nemrég jelentette be legnagyobb kis fordulósugarú kotrójának érkezését.

Új Liebherr bányadömper

A Liebherr új merevvázas szállítójárművel bővíti termékkínálatát. Itt a T 274-es új 305 tonnás bányadömper.

Terjeszkedik Kínában a Terex

Forgalmazó hálózatának kiépítése után gyártóüzem épül a világ legdinamikusabban fejlődő építőipari piacán. 

Új Bobcat teleszkópos rakodók

Új rakodógép család érkezett a Bobcat-től a "Next is Now" program részeként.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©