Nőtt az euróövezet és az EU építőipari termelése szeptemberben

Nagya  szórás a növekedő és visszaeső országok között.

2022. november 22.

Az Eurostat adatai szerint az EU 27 országában az építőipari termelés 0,2 százalékkal nőtt augusztussal összevetve, amikor még 0,9 százalék csökkenést mértek júliushoz képest. Éves szinten a bővülés 1,4 százalékra mérséklődött szeptemberben az augusztusi 2,3 százalékról.

A szeptemberi adatokkal rendelkező uniós tagállamok közül Romániában (3,2 százalék), Svédországban (+2,8 százalék) és Magyarországon (+2,2 százalék) volt a legnagyobb havi növekedés. A legjelentősebb csökkenés Lengyelországban volt 5,8 százalékkal, Portugáliában 2,7 százalékkal és Ausztriában 2,6 százalékkal.

Éves szinten Romániában jegyezték fel a legnagyobb növekedést, 26,2 százalékosat, illetve Szlovéniában 26,1 százalékosat. A harmadik legnagyobb növekedés Ausztriában volt éves szinten, 6,3 százalék. A legnagyobb visszaesés Spanyolországban volt 12,3 százalékkal, Csehországban 3,7 százalékkal, illetve Németországban 2,6 százalékkal.

Az Eurostat szerint a Magyarországon 1,6 százalékkal nőtt az építőipari termelés szeptemberben éves összevetésben.

Az építőipari termelés 2021-ben 2020-hoz képest 5,2 százalékkal nőtt az euróövezetben és 4,8 százalékkal az EU-ban.

Eurostat, MTI; fotó: Getty Images
 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Iparágunk szívdobbanása. Ezzel a szlogennel hívják a szervezők a szakembereket a baumára, az építőipari és építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések legnagyobb nemzetközi vásárára.

A második negyedévben ugyan csökkent az építési fázisba lépő projektek értéke, de továbbra sem beszélhetünk alacsony számokról. Viszont változatlan árakon a volumen ennél alacsonyabb lenne.

Nagy magyar sikerek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán. Négy kategóriában arany, egy kategóriában ezüst a magyar indulók mérlege az ingatlanszakma Oscar-jának nevezett versenyen.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©