Nőtt a Mapei bevétele

2013. július 25.

Kismértékben, de nőtt az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft. bevétele az év első felében, ami fordulatot jelent a cég történetében. Az előző éves csökkenés után most először tudott pozitív mérleget produkálni.

A cég szerint a növekedés hátterében az építőipar élénkülése mellett a termékfejlesztés, a szakemberek képzése és az értékesítési területtel együtt működtetett marketing áll. Biztató jel továbbá, hogy a Mapei Kft. a második negyedévben az eddigi legjobb árbevételt könyvelhette el a cég fennállása óta.

Az exporttal és cégcsoporton belüli forgalommal számolt 2,69 milliárd forintos bevétel 2,8 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. Ennél nagyobb arányú javulást mutat a belföldi értékesítés, amely a 2012-es első félévben még csak 2,4 milliárd forint volt, 2013 első hat hónapjában azonban 100 millió forinttal (4 százalékkal) több, 2,5 milliárd forint.

„Év eleje óta a Mapei Kft. növekedése összhangban van a hazai építőipar 6,3 százalékos növekedésével. Az első negyedév nagyon kemény volt, de a második negyedév már jobban sikerült a kereskedőink számára” – nyilatkozott a vállalat közleményében Markovich Béla ügyvezető.

Az ágazati lendületen és szigorú gazdálkodáson kívül azonban a 2-3 éve elindított és most beérett termékfejlesztés is hozzájárult a pozitív mérleghez. Az újnak számító ipari padlók termékcsoportja több mint 20 százalékkal, a Polyglass vízszigetelő lemezek pedig éppen egyharmaddal több forgalmat hoztak a vállalatnak.

Markovich Béla szerint akárcsak a Mapeinek, sok építőipari vállalatnak is az átgondolt marketingmunka jelenthet kiutat a mostani nehéz időkben. „A mi esetünkben ez a partnerekkel, kivitelezőkkel és kereskedőkkel való kapcsolatunk szorosabbra fűzését jelenti. Például a kereskedőinkkel tervezett közös kampányokkal támogatjuk a hidegburkolati termékcsoportot."

milan 03Milánói utcarészlet - a magyar leányvállalat sikereinek itt is örülnek (illusztráció)

A Mapei-t Rodolfo Squinzi alapította 1937-ben Milánóban, Olaszországban, a magyar Mapei Kft. 1991-ben jött létre az olasz Mapei S.p.A. leányvállalataként. Egy gyárat működtet Sóskúton, ahol építőipari segédanyagok gyártása folyik a hazai piac mellett exportra is. A cég jelenleg 143 dolgozót foglalkoztat Magyarországon.

(A kép forrása a Morguefile.com)Forrás: Mapei.hu, Napi.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©