Német hidegvér

2013. július 19.

A gyenge évkezdés után fokozatos javulás lesz idén a német építőiparban, nincs ok az aggodalomra - hangzott el a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének (VDMA) az észak-Németországi Hamelnban tartott nyári konferenciáján.

A VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) szerint az áprilisban lezajlott BAUMA kiállítás nagy lökést adott az iparágnak, hiszen segített megváltoztatni az általános hangulatot. A kiállítás ugyanis közvetve vagy közvetlenül hozzásegített számos szerződés megköttetéséhez, ugyanakkor tény, hogy emellett visszaesés újra megjelent. A résztvevők azonban bíznak a német építőipar potenciáljában, így a találkozón kialakított közös álláspont bizakodó volt.

nemetorszag 01Elektromotor gyártása a Boschnál - Nem izgulnak (illusztráció)

Jelenleg csak az építőgépek forgalmazása növekszik a szektoron belül, de az elmúlt hetekben minden területen nőtt a kereslet. A gyenge első féléves adatok miatt itt összességében stagnáló éves forgalmat vár a szövetség. Nem úgy a földmunka- és útépítő gépek területén, ahol  a kereslet magasabb volt az első negyedévben, mint az előző év azonos időszakában. Igaz, ez különböző nagyberuházások számlájára is írható, de ezek kifutásával sem botorság növekedést várni a szektorban az idén.

A szövetség a világ többi piacáról adott elemzése már felemás, a Közel-Kelet s döccenők ellenére még mindig dinamikus, Németország mellett a francia és a skandináv építőipar is stabil, Kína és India viszont kifejezetten csalódásnak tűnik, utóbbi két piacon a tavalyi visszaesést követően idén sem várnak még igazi fellendülést.

Forrás: Khl.com, Vdma.org(A kép forrása a Vdma.org)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©