Nem elégedett az európai bevételeivel a Cramo

A vártnál lassabb európai gazdasági fellendülés miatt nem hozták a várt számokat a skandináv építőgép-kölcsönző vállalat bevételi adatai.

2014. október 30.

Alacsonyabb bevételt volt kénytelen elkönyvelni a finn építőgép kölcsönző cég év első 9 hónapjában, mint a tavalyi. Ez derült ki a cég október végén nyilvánosságra hozott jelentéséből. Az okokat a lassú európai gazdasági fellendülésben látják.

A jelentés szerint 2,3 százalékkal csökkent az előző évihez képest a bevétel, ami így is 471 milliós eurót tesz ki. A cég vezérigazgatója, Vesa Koivula szerint az eredmények az idei vártnál lassabb európai gazdasági fellendüléssel magyarázhatóak, mely hatással van az építőgépes berendezések bérletének keresletére is.

A Cramo-csoport bevételei egész Európában valamivel elmaradtak a tavalyitól, annak ellenére, hogy a csoport harmadik negyedéves adatai kedvezőek voltak. Érdekesség viszont, hogy Oroszországban 2,1 százalékkal tudták növelni a bevételeiket. 

Nem elégedettek (illusztráció)

Koivula a legfontosabb rövid távú céloknak azt nevezte, hogy Közép-Európban növeljék az új termékek értékesítését, emellett csökkentsék a bázisköltségeiket. A csoporttól ez utóbbi sem áll távol, tavaly májusban is hasonló problémákkal küzdött, akkor több mint hét százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni a vállalat, és szintén a költségek racionalizálását nevezték meg egyik megoldásként.

Cramo az idei évre szerény növekedést vár az eurózóna gazdaságaitól, amely majd 2015-16-ban kaphat jobban szárnyra, viszont a fellendülés mértékét tekintve óvatosabbak a korábbiaknál.

Forrás: Khl.com

Fotó: Thinkstockphotos.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©