Nehéz negyedévet zárt a Cramo

2013. május 06.

Több mint hét százalékkal estek a skandináv Cramo építőgép kölcsönző vállalat értékesítése - áll a vállat előzetes évközi jelentésében. A viszonylag rossz számokat az elemzők szerint a gyenge építőipari kereslet, a zord időjárás és a különböző beruházások késlekedése okozta. A cég válaszul költségcsökkentésbe kezdett, aminek a vállalat szerint már vannak is eredményei.

Vesa Koivula, a Cramo vezérigazgatója az Acces Internationalnak röviden reagált az adatokra, számítottak rá, hogy az első negyedév pénzügyileg nehéz lesz a Cramo számára. A hosszú tél, és az emiatt elhalasztott nagyobb beruházások nyomták le a bevételi számokat, illetve a vállalat átszervezésének egyszeri kiadásai. Koivula bízik benne, hogy a tavasszal kezdődő építési szezon már korrigálni tudja az eredményeket.

Ennek ellenére Koivula szerint a vállalat  - néhány kivételtől eltekintve - nem számít növekedésre az építőiparban vagy a építőgép kölcsönzésben az idén. A Cramo ezért a működési hatékonyságának növelésével, racionalizálással szeretne jövedelmező maradni. Erre szüksége is lesz, mert Norvégián kívül minden piacon csökkentek a bevételei idén. A dániai leányvállalat például a racionalizálás jegyében csökkentette hét telephelyre a 2012-es év elején még 18 raktárát.

(A kép forrása a cramo.com)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai céges eredmények

Eredményesen zárta a tavalyi évet a Masterplast-csoport és jól ment a szekszárdi építőipari cégeknek is.

JCB rakodók

A gumikerekes rakodógépek felhasználási területe igen széles, nincs építkezés, ahol ne látnánk.  A JCB  407-es és 409-es gépeit mutatjuk be. 

Európai gázipari hírek

Németország LNG-terminálok építését tervezi, közben idén elindulhat a gáz az Északi Áramlat 2 vezetéken is, és folytatódik a román-moldáv gázvezeték építése is.

Meghaladta a 17 ezret az új lakások száma 2018-ban

Az új lakások közel felét Budapesten és Pest megyében vették használatba. Idén még a tavalyi számokat is felülmúlhatja az építőipar.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©