Lassult az építőipar csökkenése az euróövezetben

A csökkenés közel két éve tart.

2024. március 11.

Februárban lassuló ütemben, de így is a 22. egymást követő hónapban csökkent az építőipar teljesítménye az euróövezetben a Hamburg Commercial Bank (HCOB) és a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet szerdán publikált felmérése szerint.

 Februárban 42,9 pontra erősödött az euróövezeti építőipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke a januári 41,3 pontról, a lakásszektor teljesített továbbra is a leggyengébben az ágazaton belül. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.

Februárban erőteljesen, október óta legnagyobb mértékben estek vissza az új rendelések, mivel továbbra is korlátozottak a keresleti feltételek. Pozitív viszont, hogy a foglalkoztatási szint kilenc hónapja legkisebb mértékben csökkent, miközben a cégek borúlátása enyhült a következő 12 hónap kilátásait illetően. Az inputköltségek négy hónapja legkisebb ütemben nőttek februárban.

Hamburg Commercial Bank, Standard and poor’s Global Market Intelligence via  MTI

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Iparági együttműködések. Partnerségek, melyeket nagy gépgyártók kötöttek kisebb, nagyobbrészt a szektoron kívülről jövő szereplőkkel. Teszik ezt annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani az iparág jövőjét meghatározó trendekkel.

Korszakváltás. A csepeli Szabadkikötőben működő MAHART Container Center 2025-ben jelentős technológiai ugrást hajtott végre: a terminál új, SANY gyártmányú, sínre szerelt portáldaruval (RMG – rail-mounted gantry) váltotta le az 53 éves GANZ-berendezést.

Piros pont a jóknak. Évtizedek óta ismeri el a legjobb termékeket előállító szakemberek munkáját a Red Dot dizájndíj. A nemzetközi szakmai zsűri által kiosztott rangos német díj nemcsak a fogyasztási cikkek, hanem a műszaki berendezések, járművek és építőgépek világában is mérvadó.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Hozzászólási szabályzat Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©