Két új gyárat nyitott Indiában a JCB

Az északnyugat-indiai Dzsaipur városában nyitotta meg két új gyárát a JCB. A beruházás 100 millió dollára került. A cég 35 éve gyárt Indiában.

2014. november 14.

A brit építőgépgyártó óriás két új gyáregység felavatásával ünnepelte indiai jelenlétének 35 éves évfordulóját. Az északnyugati Dzsaipur városában nyíló két üzem 1000 embert fog foglalkoztatni, ha eléri teljes kapacitását.

A beruházás 62 millió fontba (100 millió dollár, 23,7 milliárd forint) került a vállalatnak, és összsen 115 hekátáron terül el, melyen 93 ezer négyzetméter gyártási terület van. A két üzemben a kompaktrakodók, teleszkópos rakodók és a kotró rakodók számára fognak alkatrészeket gyártani, az indiai piacra.

Bamford a vállalat vezér-igazgatója a megnyitón azt mondta, hogy soha nem gondolta volna azt, hogy a JCB ilyen sikeres lesz Indiában, ennek kulcsát a sok befektetésben látja. Ha majd a piac Európában fellendül, Bamford szerint a JCB gyártókapacitása így készen áll, a megnövekedett igényeket ott is kielégíteni.

A JCB elnöke Lord Bamford (balra) és Rádzsasztán szövetségi állam vezető minisztere Ráje Vasundhara, a két új gyár megnyitóján

India amúgy mostanában a gazdasági reformjaival került a hírekbe. A kormány még októberben napirendre tűzte a kisebb állami vállalatok értékesítésének és a bányaipar reformjának kérdését. Tervezik, hogy a parlament elé terjeszti a biztosítási ágazat liberalizálásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek elfogadásához azonban többpárti konszenzus szükséges, mivel a kormánynak nincs többsége a felsőházban.

A júliusban előterjesztett költségvetésben a pénzügyminiszter 9,5 milliárd dolláros bevételt irányzott elő az állam tulajdonában álló vállalati részvények eladásából. Egy másik nagy szabású privatizációs projektenben értékesítenék a világ legnagyobb szénbányászattal foglalkozó vállalata, a Coal India részvényeinek 10 százalékát is.


A bevételek növelése kulcskérdés, hogy a kormány teljesíteni tudja a március 31-gyel végződő pénzügyi évben a GDP-arányosan 4,1 százalékban rögzített költségvetési hiánycélt, ugyanis az adóbevételek alacsonyabbak a tervezettnél. 

Fotó: JCB

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©