Jó hírek az Egyesült Államokból

Az építőiparban 36 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban, és a kiadások is emelkedtek.

2014. július 03.

Az előző havinál és a várakozásoknál is nagyobb mértékben nőtt júniusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban.
 
A július másodikán, szerdán az amerikai Automatic Data Processing (ADP) statisztikai intézet által közölt adatok szerint májusról júniusra a nem mezőgazdasági ágazatokban a magánszektorban foglalkoztatottak száma szezonális kiigazítással 281 ezerrel nőtt az Egyesült Államokban. Májusban 179 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, júniusra pedig 200 ezres növekedést vártak az elemzők.
 
Az építőiparban 36 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban, több mint duplájával az előző havi növekedésnek. A feldolgozóiparban 12 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, az előző havinál egy kissé nagyobb mértékben. A szolgáltató szektorban 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a májusi 148 ezer után.

Montázskép New Yorkról

"A júniusi foglalkoztatási adat nagyon jól jött a gazdaságnak" - mondta Carlos Rodriguez, az ADP elnök-vezérigazgatója. "Különösen az építőiparban bíztató az elért növekedés, mivel az összes foglalkoztatottak száma 2006 februárja óta nem volt ilyen magas" - mutatott rá.
 
"A foglalkoztatási helyzet folyamatosan javult, a növekedés minden gazdasági ágazatot és vállalatot felölelő széles alapokra támaszkodik. A munkaerő piaci adatok alapján a gazdaság töretlenül nő és egyre nagyobb lendületre tesz szert" - mondta Mark Zandi, a Moody’s Analytics vezető elemzője.
 
Az építőipar
 
Nőttek az építőipari ipari kiadások is, igaz csak egy enyhe 0,1 százalékos szinten. Ez jórészt az állami és vállalati költéseknek köszönhető, mivel a magánszektor aránya minimális ugyan (0,3 százalékkal), de csökkent. A lakásépítések, hasonlóan hazánkhoz, szintén elég gyengén muzsikálnak kinn is (1,4 százalékos csökkenést mutattak),ami éves szinten már 7 százalékos visszaesést jelent. Mindenestre a múlt hónapban az elnök által is szentesített új Vízgazdálkodási reform- és fejlesztési törvény által előirányzott infrastruktúrafejlesztések további lökést jelentenek az ameriaki építőiparnak.

Forrás: MTI, Equipmentworld.com

Fotó: Thinkstockphotos.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©