Elkelt a Váci úti Green Court Office

Tulajdonost cserélt a fővárosban a Váci úti irodafolyosón található irodakomplexum.

2022. december 02.

A fővárosban a Váci úti irodafolyosó egyik emblematikus irodakomplexuma, a Green Court Office irodaház 77,1 millió euróért kelt el - adták hírül  a tranzakcióban érintett felek november utolsó napjaiban. A francia SCPI Affinités Pierre ingatlanbefektetési társaság képviseletében a Groupama Gan REIM vásárolta meg a Codic Hungary és a Pesti Házak Kft. projekttársaságtól az irodaházat.

A két épületből álló együttes, amely 20 181 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, nemrég elnyerte a 24. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első díját "Vegyes Funkciójú Épület" kategóriában. A Green Court Office két irodaépületében jelenleg nyolc nemzetközi bérlő van, köztük a világ egyik legnagyobb szeszesital-forgalmazója, a Diageo Group.

Jean-François Houdeaut, a Groupama Gan REIM vezérigazgatója szerint a Váci úti ingatlanegyüttes megvásárlása az SCPI Affinités Pierre második közép-európai és harmadik külföldi befektetése. Thierry Behiels, a Codic International vezérigazgatója a kapcsolódó közleményben megjegyezte, ez a tranzakció nemcsak a fejlesztési stratégiájuk visszaigazolása, de egyértelmű visszajelzés arra is, hogy a pandémia és a gazdasági nehézségek ellenére van befektetői érdeklődés a budapesti irodapiacon. A Codic tovább folytatja értékalapú városrehabilitációs fejlesztéseit a fővárosban. 2023 tavaszán átadják a 19. századi budai iskolaépületet integráló Margit körúti iroda- és lakásfejlesztésüket, a Homeworköt, a Váci úton pedig várhatóan 2025-re befejezik a Modiano cigarettagyár épületét rehabilitáló irodaprojektet.

A budapesti központú Codic Hungary a Codic International tagvállalata, a nemzetközi cégcsoport 1970 óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel. A cégcsoporthoz Európa-szerte számos többfunkciós irodakomplexum, businesspark, bevásárlóközpont tartozik. A Codic Magyarországon, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban és Spanyolországban is aktív: körülbelül 1,2 millió négyzetméter ingatlant fejlesztett az elmúlt 15 évben.

Magyarországon 2007-től van jelen a Codic, amely Budapesten vegyes fejlesztésű, A kategóriás irodákat, valamint prémium minőségű lakóépületeket épít. A folyamatban lévő projektekkel együtt a Codic 53 100 négyzetméter irodaterületet és mintegy 300 prémiumminőségű lakást fejleszt. A Pesti Házak Zrt. 2003 óta aktív szereplője a budapesti ingatlanpiacnak. Az alapítás óta a vállalat 11 sikeres társasházfejlesztést tudhat maga mögött.

A Groupama Gan REIM, a francia pénzügyi piacokat felügyelő hatóság, az AMF által engedélyezett portfóliókezelő, amely széles befektetői ügyfélköre számára ingatlanok strukturálására, fejlesztésére és kezelésére szakosodott. Az Affinités Pierre SPCI egy fix tőkéjű ingatlanbefektetési társaság olyan befektetők számára, akik legalább nyolcéves befektetési időszakra akarnak kereskedelmi ingatlanokat vásárolni.

Ingatlanfejlesztők: egymilliárd euróra csökkenhet az idén a magyarországi ingatlanbefektetési piaci forgalom

A magyarországi ingatlanbefektetési piac forgalma a 2020-as, 1 milliárd eurós szintet érheti el az idén; elmarad a tavalyitól, és az is látszik, hogy a vártnál tovább tart majd a 2019-es rekordszint újbóli elérése - ismertette Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke a november 20-ikai, X. Ingatlanfejlesztés napja alkalmából készített november közepén kiadott közleményében.

Ismertette, hogy a szegmensek között továbbra is az irodapiac vitte a prímet. A CBRE harmadik negyedéves jelentése szerint a modern irodaterület 4,176 millió négyzetméterre nőtt szeptember végéig Magyarországon. A növekedésből a harmadik negyedév erőteljesen vette ki a részét, hiszen ekkor 82 400 négyzetméter új irodaterületet adtak át.

A keresletnövekedés visszafogottá vált, a bérlők egyelőre kivárnak. A budapesti irodaállomány összességében korszerű, de az energiaköltség most messze az üzemeltetési költség legnagyobb részét teszi ki, akár 70 százalék felett is lehet az aránya, ezért a bérlők egyre inkább keresik az energiatakarékos beruházásokat - mondta az IFK elnöke.

Forrás: MTI

Fotók: Greencourtoffice.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©