Csökkenő bevétel mellett növelte a profitját a Fluor

Az amerikai építőipari óriás tavaly 46 százalékkal tudta növelni a profitját a 2012-es számokhoz képest.

2014. február 21.

Az amerikai építőipari óriás, a Fluor bevételei minimálisan, egy százalékkal csökkentek 2013-ban. Ennek ellenére a cég nyeresége 46 százalékkal nőtt.

David Seaton a cég elnök vezérigazgatója szerint a tavalyi bevételi eredmények hozták az elvárásokat, és továbbra is biztatóak az olaj- és gázüzletág eredményei. 2014-ben számos megaprojektben vesz részt a cég ebben az üzletágban, és hatalmas infrastrukturális beruházásokban a cég a megcélzott piacokon.

Erre jó példa az a 950 kilométer hosszú kétvágányú vasútvonal, amelyet a Szaúd-Arábiában sivatag közepén található főváros, Rijád és a Vörös-tenger partján lévő forgalmas kikötőváros, Dzsidda között Szaúd-Arábia épít a cég a Parsons Brinckerhoff vállalattal.

fluor gas 03

Bejött nekik a szitu - Gáztermelői beruházások hajtották a Fluort (illusztráció)

Az olaj- és gázüzletág bevételei tavaly 21 százalékkal nőttek, és 32 százalékkal az ebből lévő haszon, azaz egyértelműen ezek a beruházások húzták a cég szekerét. A cég megrendelésállománya tavaly 25,1 milliárd dollár volt, ami a 8 százalékos csökkenés a 2012-es adatokhoz képest.

A amerikai építőipari óriás, a Fluor vezetése a Wisconsin állambéli Oskosh-ban székel. Az 1890-ben alapított vállalat a világ számos pontján jelen van kivitelezőként.

Forrás: Khl.com

A kép forrása a Morguefile.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©