Az építőipari Saint-Gobain felvásárolta a REVCO Magyarország Kft.-t

A tranzakció hozzájárul ahhoz, hogy a Saint-Gobain csoport bővítse Magyarországon és a környező országokban az építőipari bel- és kültéri rendszereit, megoldásait.

2023. március 08.

A Saint-Gobain felvásárolta a REVCO Magyarország Kft.-t, a tranzakció február 28-án a jogszabályi feltételek teljesítése után lezárult – adta hírül az építőiparban érdekelt Saint-Gobain Hungary Kft. március első napjaiban.

A kapcsolódó közleményben kiemelték, a felvásárlás hozzájárul ahhoz, hogy a Saint-Gobain csoport bővítse Magyarországon és a környező országokban az építőipari bel- és kültéri rendszereit, megoldásait.

A REVCO magyar cég homlokzati színező vakolatokkal, kül- és beltéri festékekkel, alapozókkal, felületkezelő anyagokkal, hőszigetelő rendszerekkel, ragasztókkal, lazúrokkal és dekorációs adalékanyagokkal foglalkozik. A cég 26 éve van jelen a piacon, ez idő alatt meghatározó szereplővé vált.

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary Kft. vezérigazgatója, - aki ellátja a REVCO Magyarország ügyvezetői feladatait is - a közleményben hangsúlyozta, a tranzakció lehetőséget ad számukra, hogy nagyobb hozzáadott értékű termékeket gyártsanak. A felvásárlás támogatja a fenntarthatósági terveiket is a REVCO környezetbarát gyártási technológiájának köszönhetően.

A Saint-Gobain Hungary Kft. jelenleg több mint 300 főt foglalkoztat Magyarországon. Építőipari rendszerei és megoldásai mellett habarcsokat, szigeteléseket, gipszkartonokat, akusztikus mennyezeteket, csöveket, szélvédőket, épületüvegeket értékesít valamint egy gipszkarton- és egy habarcsgyárral rendelkezik Magyarországon - írják a közleményben.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Saint-Gobain Hungary Kft. 2021-ben 35,3 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 27,9 milliárd forint után, a társaság adózott eredménye 2021-ben 1,05 milliárd, 2020-ban 1,8 milliárd forintot tett ki.

A REVCO Magyarország Kft.-nek 2022-ben 3,8 milliárd forint értékesítési nettó árbevétele volt az előző évi 3 milliárd forint után, adózott eredménye 2022-ben és 2021-ben is 209 millió forint körül alakult.

Forrás: MTI

Fotó: Saint-Gobain, Hrconsultantuk.co.uk

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©