A Terex sincs az egekben

2020. május 11.

A Terex Corporation első negyedéves árbevétele 833,6 millió dollár volt, ez 24%-al marad el a tavalyi év első negyedévében realizált 1,1 milliárd dollártól. Ráadásul a Terex egyik fő erősségében, az emelő és daru szegmensben 29,7 %-os volt a visszaesés, itt 511,7 millió dollárt tett ki az árbevétel.

„Az év első két hónapja a várakozásaink szerint alakult, de márciusban a világgazdaság és ezen belül az ügyfelek termékbeszerzései meredeken zuhantak” -  mondja ezzel kapcsolatban John L. Garrison, a Terex elnök-vezérigazgatója. „Válaszul erre a példa nélküli helyzetre fokozatosan vezettünk be biztonsági, pénzügyi és termeléssel kapcsolatos intézkedéseket.”

Válaszul a csökkenő kereslet és a kormányok intézkedéseire a Terex gyorsan csökkentette a termelést nemzetközi telephelyein, valamint költségcsökkentő intézkedéseket vezetett be. Ezek magukba foglalják az osztalék fizetés és a saját részvény vásárlások felfüggesztését, a javadalmazások csökkentését, átmeneti szabadságolásokat, és folyamatos elbocsátásokat.   

Büszke vagyok arra az elszántságra és odaadásra, amit csapatunk tagjai tanúsítanak azzal, hogy követik „Zéró Kár” Biztonsági Programunkat és hogy továbbra is biztonságosan kiszolgálják ügyfeleinket a nehéz piaci körülmények között. Ügyfeleit megtartva fog a Terex felemelkedni, jó pozícióban fog részt venni a gazdaság elkövetkező fellendülésében - jelentette ki Garrison, a Terex csúcsvezetője.

A Terex első negyedéves jelentése alapján             

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©