A MÉASZ szerint biztatóak a statisztikák

Az év első 8 hónapjában 7,5 százalékkal nőtt a hazai építőipar teljesítménye. A Magyar Építőipari Szövetség szerint ez biztató.

2013. október 21.

Biztatónak tartja a Magyar Építőipari Szövetség elnöksége a 2013 augusztusi építőipar statisztikákat, még ha a lakóingatlan- és lakásberuházások terén még nem érzékelhető  az autópálya- és mélyépítési területeken mért pozitív elmozdulás - áll a szervezet közleményében .

A szövetség szerint a sokféle építőanyag  beépítését igénylő  lakóingatlanok építésére jótékony hatással lehet a nemrégiben meghirdetett, közszolgálati alkalmazottak otthon-teremtését segítő kamattámogatási program.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ősz a fővárosi Duna-parton - a KSH októberi jelentése megszépítheti a szakma őszi hangulatát (illusztráció) 

A jelenlegi piaci tendenciák tükrében a MÉASZ elnöksége szerint fontos, hogy az építmények területén is tartós növekedés jöhessen létre, amely a stratégiai jelentőségű hazai építőanyag- és építési termék gyártás megőrzése, ezzel együtt pedig a vidéki termelési helyszínek és munkavállalók megtartása érdekében alapvető.

A tartós növekedés egyik meghatározó feltétele, hogy a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó EU Partnerségi Megállapodásban, melyet nemsokára terveznek megkötni, kedvező arányban legyenek olyan  gazdaságfejlesztő intézkedések.  Ezek ugyanis a vállalkozások és önkormányzatok, valamint a lakosság beruházásait támogatva a hazai építőanyag gyártókat is helyzetbe hozzák.

Vidor Győző, a MÉASZ elnöke a közleményben elsősorban a jövőre megnyíló, új EU-pályázatok dinamizáló hatására számít abban az esetben, ha a gazdaság szereplőit olyan pályázati lehetőségek segítik majd, amelyek lakóingatlan-,  iroda- és telephely-beruházásokon át helyzetbe hozzák a hazai építőanyag gyártókat is.

Forrás: MTI, MéaszA kép forrása a Morguefile.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©