A Market tavalyi eredménye

Market Építő Zrt. tavaly 21,09 milliárd forint nyereséggel zárt.

2024. május 03.

A Market Építő Zrt. tavaly 21,09 milliárd forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 34,39 milliárd forintot tett ki az adózott eredménye - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A magasépítéssel foglalkozó társaság árbevétele 2023-ban 321,69 milliárd forint volt, 2022-ben 306,04 milliárd forintot tett ki. A vezetőségi jelentés szerint az árbevételi adatok azt jelzik, hogy kiegyensúlyozott, sikeres évet zártak, bonyolult gazdasági környezetben. Hozzátették, hogy a rendelésállományuk a kapacitásaik jelentős hányadát lekötik a következő évre.

A cég vezetése szerint a kihívások éve volt 2023 a magasépítés számára. Az építőipari piac szegmensei változó intenzitással, de zsugorodtak az év folyamán. Az orosz-ukrán háború folytatódott, az energiaárak továbbra is magas szinten álltak, a magas kamatkörnyezet pedig nem biztosított kedvező finanszírozási lehetőségeket a befektetőknek, ingatlan fejlesztőknek. A piacméret csökkenésével fokozódik a versenyhelyzet, ami nyomás alatt tartja a kivitelezői költségeket.

Ezen összetett hatásokkal rendelkező piacon a társaság a megoldást abban látja, hogy konszolidálja a tevékenységét: dolgoznak a hatékonyság növelésén, a költségszerkezet megváltoztatásán.

BÉT via MTI, fotó: Market székház

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©