A korábbinál kevésbé gyengült az építőipar az euróövezetben

Februárban már tizedik hónapja tart a gyengülés, de lassul a mértéke a Standard and Poor’s adatai alapján.

2023. március 06.

Februárban 47,6 pontra emelkedett az euróövezeti építőipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke a januári 46,1 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi. A februári érték az építőipari teljesítmény legszerényebb mértékű gyengülését jelzi 2022 májusa óta.

"A legfrissebb adatok alapján az euróövezeti építőipar a stabilizálódás felé halad. Enyhült az új megrendelések csökkenésének üteme is. Javultak a foglalkoztatási mutatók, elsősorban a Franciaországban és Olaszországban megindult munkahelyteremtésnek köszönhetően. A következő 12 hónap kilátásainak megítélése 2022 júniusa óta a legkevésbé borúlátónak bizonyult most februárban. Az építőipari vállalatok kilátásait elsősorban az áremelkedés, a magasabb működési költségek és az általában is gyengének ítélt gazdasági környezet terheli meg" - kommentálta a felmérés megállapításait Annabel Fiddes, a Standard and Poor’s (S&P) Global Market Intelligence gazdasági igazgatója.

Részletesebb információk itt találhatók:  
https://www.pmi.spglobal.com/Public/Home/PressRelease/864c08d1a2c4407caa058a22b2e241bc

London/Budapest, MTI

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©