A korábbinál kevésbé gyengült az építőipar az euróövezetben

Februárban már tizedik hónapja tart a gyengülés, de lassul a mértéke a Standard and Poor’s adatai alapján.

2023. március 06.

Februárban 47,6 pontra emelkedett az euróövezeti építőipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke a januári 46,1 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi. A februári érték az építőipari teljesítmény legszerényebb mértékű gyengülését jelzi 2022 májusa óta.

"A legfrissebb adatok alapján az euróövezeti építőipar a stabilizálódás felé halad. Enyhült az új megrendelések csökkenésének üteme is. Javultak a foglalkoztatási mutatók, elsősorban a Franciaországban és Olaszországban megindult munkahelyteremtésnek köszönhetően. A következő 12 hónap kilátásainak megítélése 2022 júniusa óta a legkevésbé borúlátónak bizonyult most februárban. Az építőipari vállalatok kilátásait elsősorban az áremelkedés, a magasabb működési költségek és az általában is gyengének ítélt gazdasági környezet terheli meg" - kommentálta a felmérés megállapításait Annabel Fiddes, a Standard and Poor’s (S&P) Global Market Intelligence gazdasági igazgatója.

Részletesebb információk itt találhatók:  
https://www.pmi.spglobal.com/Public/Home/PressRelease/864c08d1a2c4407caa058a22b2e241bc

London/Budapest, MTI

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©