12,9 százalékkal nőtt a román építőipari termelés

Januárban a nyers adatok szerint 12,9 százalékkal nőtt a román építőipari termelés volumene a tavalyi év első hónapjához mérten.

2022. március 24.

A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a növekedés 9,4 százalék volt. A nyers adatok szerinti növekedés főleg a karbantartási és javítási munkálatok volumenének köszönhető, amely 19,6 százalékkal bővült. A felújítások volumene 11,6 százalékkal, míg az új építéseké 11 százalékkal volt nagyobb.

Skyline, Bukarest

Az épületek típusa szerint a lakóépületeknél 37,7 százalékos növekedést jegyeztek fel, a nem lakóépületeknél 25,7 százalékos bővülést regisztráltak, ugyanakkor az ipari létesítményeknél 6 százalékos volt a visszaesés.

Tavaly 1,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés az előző évihez mérten, miután 2020-ban 15,9 százalékkal, 2019-ben csaknem 28 százalékkal bővült az előző évihez képest.

Új metró alagút Bukarestben

2021-ben a román bruttó hazai termék (GDP) várakozáson alul, 5,9 százalékkal bővült a korábban remélt 7 százalékos növekedéshez képest, a román gazdaság teljesítményének egyik visszahúzó ereje az építőipar volt.

MTI, címlap fotó: A Basarab híd a Dambovita folyón

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©