Stabilizálódik a szlovén építési piac

Kormányzati beruházások is húzzák a szlovén építőpiacot, amely az előző évek esése után idén végre stabilizálódni fog - jósolja egy európai elemzőcég.

2013. április 25.

Az előző évek folyamatos csökkenése után végre stabilizálódik a szlovén építési piac - derül ki az európai PMR piackutató és tanácsadó cég elemzéséből, tudósít a Construction Europe. Az elemzés rámutat, 2009 és 2011 között évente átlagosan 17 százalékkal csökkent a szlovén építési piac volumene, 2012-ben ez a szám már csak 13 százalékos volt.

Tavaly a szlovén össztermelés a 1,5 milliárd eurós szintre esett, azonban a PMR szerint ennél a szintnél nem csökken tovább. A stabilizációnak több oka van. Egyik, hogy a szlovén kormány ígéretes állami beruházásokat tervez, amelyek húzóhatásával kiegyenlíthetik a negatív piaci folyamatokat. Ilyen infrastruktúrális beruházások a Száván tervezett vízierőművek építése, vagy egyes vasúti vonalak modernizációja.

A leginkább pozitív tendenciának azonban az ipari beruházások fellendülése számít. Ezek járultak hozzá, hogy tavaly négy százalékkal mérséklődött a csökkenés mértéke a déli szomszédunknál.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©