Látványos videó készült a 301-es parcella felújításáról

2014. június 18.

Látványos videó készített a 301-es parcella felújításáról a Photocopter.hu csapata. A két hónapig tartó munkálatokat egy drónról filmezték végig a levegőből, majd egy alig kétperces videóban mutatták meg.

A felújításról

A felújítás a 298-as, a 300-as és a 301-es parcellát érintette, és a kiszolgálórészként funkcionáló 297-es parcellát, ahová 301 nyírfát ültettek.
 
A felújítás közművesítéssel kezdődött, öntözőrendszert telepítettek, gyepszőnyegeket fektettek le, a kövezeteket megújították, kegyeleti pihenőhelyeket alakítottak ki, díszkutakat létesítettek, valamint térfigyelő kamerarendszert is kiépítettek. Továbbá felújították a Jovánovics György Kossuth-díjas szobrászművész által megálmodott tájműnek a részeit. Nagy Imre egykori miniszterelnök sírját a családdal egyeztetve "nagyon puritánul" újították fel.
 
Az érintett területen több mint négyszáz síremlék van. A kéthektáros területet nem egészen hat hét alatt újították fel. A felújítás 250 millió forintba került, és rendkívüli kormányzati intézkedés alapján valósulhatott meg a GreenArt és a DeepForest cégek kivetelezésében.
 
A megújult emlékhelyen június 16-án tartottak ünnepséget, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 25. évfordulója alkalmából.

Forrás: MTI, Youtube

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©