Befejezték a Velencei-tó Kapuja építését

2014. május 06.

Befejeződött a Velencei-tó kapuja építési beruházása, a mintegy 2,2 milliárd forint összköltségű projekt záró rendezvényét május 30-31-én tartják Velencén.
 
A térség legnagyobb turisztikai fejlesztése nyolchektáros területen valósult meg. A beruházás értékének mintegy 70 százaléka uniós és állami támogatás, a többi a velencei önkormányzat saját ereje.
 
A projekt tíz elemből áll, amelyek között van a homokos szabadstrand, a fedett és nyitott korzó, a parti sétány, a felújított kikötő, illetve a rendezvénytér. A központi épületben mintegy harminc, különféle üzlet és szolgáltatás kapott helyet és itt található egy 120 fő befogadására alkalmas díszterem, amely egyben a város új házasságkötő terme is lesz.
 
 
A Velence Korzó üdülőkomplexum és bevásárlóközpont part felőli része 2014. május 6-án.
 
A Velencei-tó Kapuja teljes területét parti sétány övezi, amely egészen a termálfürdőig vezet. A sétány teljes területe parkosított, kiülőkkel, pergolákkal, rengeted virággal és virágzó cserjével, díszparki környezetben. Ehhez csatlakozik a Velence Korzó fedett, klimatizált belső és emeleti nyitott korzója. 
 
A Velence Korzóban mintegy 30 különféle üzlet és szolgáltatás kap helyet, amely egyszerre igazodik a kisváros lakossága és turisták igényeihez.
 
A beruházó reméli, hogy a komplexum "négyévszakos" lesz, és ezzel jelentős hiányt pótolhat a Velencei-tó környékén. A Velence Korzó és Szabadstrand teljes egészében a város tulajdonában van, az üzemeltetést nyílt közbeszerzési eljáráson a Gomi Kft. nyerte el.
 
Háttér
 
Velencén 2008 júniusában jelentették be, hogy európai uniós támogatással 2,26 milliárd forintos turisztikai fejlesztés valósulhat meg kiemelt projektként. A munkálatok 2010 nyarán kezdődtek el, a következő évben a kivitelezéssel megbízott K+K Bau Profil Zrt.-vel szemben felszámolási eljárás indult. A projekt akkor 30 százalékos készültségi fokú volt.
 
2013. június 6-án jelentette be a település polgármestere, hogy az építkezés közel két év után folytatódik. A másodszor kiírt közbeszerzési eljáráson a zalaegerszegi Z-Pannon Kft.-ZÁÉV Zrt. konzorciuma nyert.
 
Forrás: MTI, Velence.hu/eu/velenceitokapuja
 
A kép forrása az MTI, Fotó: Máthé Zoltán

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©