Az RMD Kwikform állványozik az új ománi reptérépítésen

Omán a déli országrész elérését javítja a most még leginkább csak belföldi járatokat fogadó Salalah reptér bővítésével. Az építkezés állványozási munkálatait az RMD Kwikform végzi.

2013. május 13.

765 millió dolláros projektben fejleszti Omán az ország második számú repterét, a dél-ománi Salalah városától 5 kilométerre található Salalah légikikötőt, melyet jelenleg, túlnyomórészt csak a közel-keleti ország belföldi járatai használnak.

Az új nemzetközi járatokat is fogadó terminál építését végző Larsen & Toubro konszern az brit RMD Kwikform ománi leányvállalatát kérte fel az állványozási munkálatok elvégzésére. A várhatóan 2013 végére elkészülő beruházás adatai is meggyőzőek. Ha elkészül, az új reptér egy millió utast fog tudni fogadni évente. Az állványozási munkálatok 40 ezer négyzetméteren folynak, a projektben az utasfogadó terminál, az irányítótorony és további nyolc melléképület építése is szerepel - áll a RMD Kwikform beszámolójában.

Omán az ország déli részének turizmusát szeretné felpörgetni a beruházással. Az Arab-tenger partján található Salalah kedvelt turistacélpont a külföldi vendégek körében, a légiforgalmi infrastruktúra fejlesztése a térség elérését javítja.

(A kép forrása a formula.rmdkwikform.com.)

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©