Az ország egyik legnagyobb golfpályáját kezdik építeni ősszel Kecskeméten

2014. augusztus 06.

Szeptemberben megkezdődik a kecskeméti szabadidőközpontban az ország egyik legnagyobb golfpályájának az építése. Harminchét hektár, kilenc szakasz és klubház is szerepel a tervek közt.

A Kecskemét Golf Akadémia Center&Club fejlesztésének megkezdését több mint másfél éves előkészítő munka előzte meg. Ennek során dőlt el, hogy a beruházó Golf Menedzsment Magyarország Kft. egy kilenclyukú pályát alakít ki a területen. A Bácsvíz Zrt., a helyi vízszolgáltató társaság tulajdonában lévő ingatlant a vállalat egy hosszútávú bérletben adja a beruházónak.

A közvetlenül a tó mellett felépülő klubház látványképe

A pálya

Az uniós forrásokat is felhasználó beruházás során egy sokrétű golfcentrum fog felépülni. A klubház rendezvényközpontként is fog működni, ahol az öltözők mellett egy fitneszterem is helyet kap, és felépül négy teniszpálya is.

A tervezett létesítmény igyekszik kihasználni a helyszín különleges adottságait, a hagyományos füves terület mellett a tavon kialakított úszó "golflyukakon" is folyhat majd a játék. A szeptemberben induló építkezés befejezésének dátumát, és a golfcentrum nyitását egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.

A felépülő golfpálya helye a három záportározó tó közt lesz:

A helyszín

A létesítménynek helyet adó Benkó Zoltán Szabadidő Központ a város történetének legnagyobb építkezésével valósult meg az 1980-as évek elején. A síkvidéki városban mindig is gondot jelentett a csapadékvíz elvezetése, így az összesen 117 hektáron kialakított záportározókba a város egész csapadékvízrendszeréből tudják elvezetni a vizet.

Az egykori tervezők ezzel két legyet ütöttek egy csapásra, mivel a tavak környezetében kialakított park látogatása azóta kedvelt szabadidős tevékenység a városban. A tavak építése során kitermelt földből egy dombot emeltek. A Vízműdomb szintén városi látnivalónak számít. A golfpálya kialakítása része a központ fejlesztési terveinek. 

Forrás: Hirösvény.hu, Bsport.hu, Golfmanagement.hu, Hirös-sport.hu

Fotó: Golfmanagement.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©