Augusztusban indult a zalalövői elkerülő új hídjának helyére tolása

A nyár utolsó hónapjában indult a nyolclyukú, hatszáz méter hosszú híd acélszerkezetének helyére tolása. Mutatjuk a részleteket.

2015. augusztus 31.

Augusztus közepén kezdődött Zalalövőn a több mint 13 milliárd forintos beruházással épülő elkerülő út 600 méteres hídján az első acélszerkezetű elem betolása.

Az összesen több mint 13 kilométeres elkerülő út építése ütemterv szerint halad, az építkezés legnagyobb eleme kétségetelnül a 600 méteres acélszerkezetű híd építése. A 2014 elején indított beruházás két részből áll, a 86-os főút már meglévő, 2,6 kilométeres szakaszának 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő megerősítéséből, valamint a 10,7 kilométernyi új nyomvonal megépítéséből.

A mintegy 40 százalékos készültségen álló munkálatok legnagyobb eleme a 600 méteres nyolclyukú híd, ami a Zalalövő-Zalaegerszeg közötti vasútvonalon és közúton, valamint a Zala-folyón is átível. Készül még egy 160 méteres híd is, ami a Zalaegerszeg-Körmend vasútvonal felett halad át.

A Zalalövőt elkerülő út épülő hídja Zalalövő közelében 2015. augusztus 26-án.

A beruházás méreteit jól jellemzi, hogy ez most a legnagyobb Zala megyei építkezés. Jelentősége azért is nagy, hiszen ma még naponta 2400 kamion halad át a zalai kisváros, Zalaövő közepén, ahol a vasúti kereszteződés miatt sokszor hosszú sorokban torlódnak fel a nehézgépjárművek. A település nemcsak ezzel küzd, mivel nemcsak a kamionforgalom terheli a belvárost, hanem nyaranként azok a többségében lengyel és szlovák turisták is, akik az Adriai-tenger irányába vagy onnan hazafelé tartanak. 

A 2016 októberére befejezni tervezett építkezés ezt fogja majd orvosolni. A beruházás az Új Széchenyi Terv támogatásával, 85 százalékban európai uniós, 15 százalékban pedig hazai forrásból valósul meg.

Forrás: NIF

Fotó: MTI/Varga György

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©