A világ legmagasabb homokvárát építették fel Brazíliában

Egy amerikai művész a világ legmagasabb homovárát építette fel a Rio de Janiero mellett lévő strandon. A rekordállítást a Caterpillar támogatta.

2014. november 14.

Ez amerikai homokvárépítő művész, Rusty Croft igazi nagy célt tűzött ki maga elé, hogy megépítse a világ legmagasabb homokvárát. A Caterpillar brazil leányvállalata rábólintott Croft ötletére.

Majdnem egy hét és 20 teheerautónyi homok kellett ahhoz, hogy elkészüljön a hihetetlenül részletes homokvár. Croft, aki külön erre szakosodott céggel rendelkezik, a hatalmas kastély helyszínének a Niterói strandot választotta, ahonnan remek kilátás nyílik Rio de Janiero-ra. A vár felépítéséhez a Caterpillar a felajánlotta a munkagépeit, melyekkel az impozáns látványt elérték. Az alkotás persze nemcsak méreteiben, hanem megjelenésében is rendhagyó volt, a várakra kevésbé jellemző modern felhőkarcolókat idéző minták díszitették.

A Guinness World Records szakértőcsapata által is hitelesített alkotás 12 méterre magasodott a talajszinttől, mellyel hivatalosan is bekerült a Guiness Rekordok könyvéve. Ahogy a legtöbb homokvár, Croft alkotása sem kerülhette el a sorsát, nem sokkal a hitelesítés után elkezdték ledózerolni, így a parton játszó gyerekeket nem fogja zavarni a saját váraik fölé magasodó behemót.

Fotó: Yasuyoshi Chiba, Videó: BBC

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©