A karneváli hétre kész lesz Debrecenben a Piac utca

2013. július 12.

A tavalyi fennakadások után újraindultak a munkák Debrecenben a 2-es villamos építkezésén a járműtelepen és a pályaszakaszon is. Az új konstrukcióban Debrecen önkormányzata megrendelő, a kivitelező az ATK Konzorcium Kft. A projektcég két tulajdonosa az Arcadom Zrt. és a Keviép Kft..

A munkálatok párhuzamosan zajlanak több helyszínen is. A villamosnak helyet adó új remíz gyakorlatilag elkészült, így kezdődhet a régi remíz felújítása is. A Petőfi téren is jól haladnak, a közműkiváltásokkal időben végeztek. Várhatóan augusztus 9-ére legalább a villamosközlekedésnek visszaadják a teret, így az új villamos prototípusai is hosszabb vonalon teljesíthetik a próbafutást.

debrecen villamos 07 Munkások Debrecenben, a Hunyadi János és a Péterfia utca kereszteződésénél (MTI)

A Piac utcán is elkezdődtek a kábelfektetési munkálatok, hamarosan a díszburkolatos szakaszt is meg kell bontani. A kivitelező tervei szerint azonban augusztus 9-ére helyreállítja a szakaszt, így a karnevált már nem fogják zavarni az építési munkálatok. Szeptemberre, az iskolakezdésre pedig a lehető legtöbb helyen, így például a Péterfia-Hunyadi csomópontban (fenti kép) is feloldják majd a korlátozásokat.

Várhatóan az év végére elkészül a teljes villamospálya, 2014 tavaszán teljes üzemmódban működik a 2-es villamos. Az érdeklődők addig is naprakészen tájékozódhatnak a munkálatok állásáról az önkormányzat által működtetett honlapon.

debrecen villamos 08 Munkások a debreceni Petőfi téren (MTI) Forrás: 2-esvillamos.hu (A képek forrása az MTI, Fotó: Czeglédi Zsolt)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©